Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. desember 2008 kl 22.30 Safari

Høyt på kunst-himmelen

I Safari tar Helle Vaagland en tur til bl.a. London. (Foto: NRK)
I Safari tar Helle Vaagland en tur til bl.a. London. (Foto: NRK)
Safari besøker kunstmessen Friez i London, samt kunstduoen Elmgreen og Dragsets utstilling i samme by. Kistefos-museet har kjøpt inn et verk av en av verdens best gasjerte skulptører.

Hvert år i oktober er Kunstmessen Frieze i London stedet å være om man er kunstinteressert. Nøye utvalgte gallerier får vise frem sine beste kunstnere til et publikum bestående av alt fra steinrike samlere, til filmstjerner og vanlige nysgjerrige dødelige.

Norsk kunst-stjerne
Sammen med sin danske makker Mikael Elmgreen er Ingar Dragset en av kunsthimmelens største stjerner for tiden. I forbindelse med utstillingen i London satte de opp teaterstykket "Drama Queens" med berømte skulpturer i hovedrollene.

Dyr skulptur til Kistefos
Anish Kapoor lager noen av de største og dyreste skupturene man kan få tak i. Christen Sveaas bladde opp for å få en av dem til Kistefos-museet. Avansert ingeniørkunnskap måtte til for å få kunstverket plassert midt i elva som renner langs museet. Innkjøpsprisen ville Sveaas ikke ut med.

Kontroversiell kunst
En mann som spiser seg selv... En dame som binder seg fast i bakken i frykt for at gravitasjonskraften skal opphøre... Michael Jackson på obduksjonsbenken... Amerikanske Dana Schutz maler fargesterke bilder av humoristiske, men samtidig dystre, situasjoner. Maleriene hennes har vært vist verden rundt og blitt mangedoblet i pris siden hun forlot livet som kunststudent i 2002.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Helle Vaagland
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand
Ved spørsmål: ingerid.nordstrand@nrk.no 99603903 / 23042493 eller
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mob 95 42 30 21
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no