Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. juni 2000 kl 21.10 Landsbylegane

Landsbylegane (t)


NRK1 lørdag 24. juni kl 21.10
Landsbylegane (1:14)

Dødsangst og lidenskap i Cardale

14 nye episoder i den populære britiske dramaserien \"Landsbylegane\" sendes på lørdager i sommer. Vi skal tilbake til legepraksisen The Beeches i Cardale hvor de tre legene David Shearer, Andrew Attwood og Erica Matthews jobber tett sammen. I kveldens episode blir det tydelig at Andrew og Erica også har nær personlig kontakt. Samtidig får legeteamet en meget vanskelig situasjon å hanskes med etter et utbrudd av hjernehinnebetennelse.

Livredde foreldre beleirer legesenteret og forlanger massevaksinasjon etter at to små barn er døde av hjernehinnebetennelse. En nesten spøkelsesaktig stillhet senker seg over den normalt travle landsbyen Cardale. Barna blir holdt innendørs, og den årlige campingturen blir avbrutt.

Imens slåss de tre legene med de lokale helsemyndighetene for å få tilført ekstra midler for å kunne iverksette et omfattende vaksinasjonsprogram.

Også privat blir legene berørt. En skygge av frykt formørker hjemmet til David Shearer når hans datter Emma i hui og hast blir sendt til sykehus med symptomer på den livsfarlige sykdommen. Bedre blir det ikke når kona Clare reagerer med å bli mer og mer hysterisk.

Kjærlighet på jobben
Davids partnere på legesenteret, Andrew Attwood og Erica Matthews, klarer ikke lengre å skjule at de er svært tiltrukket av hverandre. Etter et grillparty i landsbyen, der det ikke blir spart på drikkevarene, trekker en pussa Erica med seg kollega Andrew til sengs.

Økonomiske problemer
Utbruddet av hjernehinnebetennelse har tært på kreftene til legene som nå er ganske utslitte etter en lang periode med stort arbeidspress. Men et nytt problem er under oppseiling. En anonym forretningsmann har planer om å åpne et apotek i landsbyen. Det vil i tilfelle bety at legesenteret kan miste en verdifull inntektskilde når det gjelder utskriving av resepter og bestilling av medisiner.

Nyheten om at det kanskje blir opprettet et apotek i landsbyen faller sammen med at Norman Shorthose flytter til Cardale. Han er en selvsentrert hypokonder som klager på alt og alle. Shorthose er pensjonert farmasøyt, så tanken om at det nettopp er han som står bak planene om et apotek i Cardale er nærliggende..

NRK1 lørdag kl 21.10

Bilde
Dette er trioen som drive legesenteret i Cardale: Andrew Attwood (Gary Mavers), Erica Matthews (Saskia Wickham) og David Shearer (Adrian Lukis).

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice
I rollene: Gary Mavers, Saskia Wickham, Adrian Lukis, Fiona Gillies, Clive Swift

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41