Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. juli 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 10. juli kl 20.00
Svenske hjarte (11:20)

Elisabeth ser lyst på livet

Elisabeth er på vei opp fra sin triste bølgedal. Hun har fått seg jobb som hushjelp hos Marianne som bare jobber, og hun har vært ute på middag med enkemannen Karl. Nå er hun på jakt etter en leilighet, og har endelig bestemt seg for å selge huset.

Riktignok får hun seg litt av et sjokk når hun endelig er på leilghetsvisning, og får høre prisene eiendomsmeglerne opererer med.

Henrik og Kristinas datter Maria har brukket armen i en sykkelulykke, og Henrik har flyttet inn midlertidig. Nå krever Kristina svar på hva han egentlig vil. Vil han bli for godt, eller skal han tilbake til sin unge kjæreste?

Ekteskapet mellom Tomas og Marianne går ikke knirkefritt. De krangler fortsatt om hussalg, og nå er det like før det sprekker for Tomas.

Elisabeth er ikke den eneste av naboene i rekkehuset som har pengeproblemer. Etter at Hellen begynte å studere har inntektene skrumpet inn hos henne og Börje, og i tillegg har de fått enda en munn å mette i Börjes far. Hellen tenker på å gi opp studiene, men det går ikke Börje med på.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør og hennes kjæreste Tomas (Lars- Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.