Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. november 2004 kl 19.30 Puls

En delikat mannesak

Programleder Anbjørg Sætre Håtun ser blant annet nærmere på sterilisering av menn. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun ser blant annet nærmere på sterilisering av menn. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
For menn er operasjonen enkel, mens for kvinner er inngrepet mye verre. Likevel er det langt flere kvinner en menn som steriliseres hvert år. Hva kan det komme av? spør programleder Anbjørg Sætre Håtun i kveldens Puls.

Hvis du har fått de barna du skal ha, kan det være aktuelt å vurdere sterilisering. Da slipper du å bruke prevensjon, og du trenger ikke å bekymre deg for uønsket graviditet.

I kveld ser Puls nærmere på hva slags inngrep en sterilisering for menn er. Om det gjør vondt og er hundre prosent sikkert, er noen av spørsmålene som blir besvart. Og er du like maskulin etterpå?

I tillegg til sterilisering skal det handle om hvordan man kan snakke med barn som skal dø.

Finn Skårderud svarer
Psykiater Finn Skårderud er i kveld på plass i studio for å svare på seernes spørsmål om psykisk helse. Etter selve fjernsynsprogrammet fortsetter han og Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Om Puls
Anbjørg Sætre Håtun er programleder for helsemagasinet Puls. I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan seerne i høst få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252