Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. april 2009 kl 19.30 Påskenøtter

Roald + Ingrid = sant

Ingrid Bjørnov og Roald Øyen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Ingrid Bjørnov og Roald Øyen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Denne påsken er det 25 år siden Roald Øyen for første gang presenterte Påskenøtter på NRK. I år har han alliert seg med Ingrid Bjørnov, som sitter ved flygelet og tryller fram musikalske assosiasjoner slik bare hun kan.

Åtte kvelder på rad, til og med 2. påskedag, byr Roald Øyen på sin utrolig populære hjernetrim for hele familien. Hele Norges nøttegeneral ligger stabilt i tet på seerstatistikken hver eneste jul og påske, og denne gang har han altså toppet laget med Ingrid Bjørnov. Hun introduserer oppgaver med sine humoristiske, musikalske og verbale krumspring.

Løsningsordet kan ringes inn på svartelefonen 815 49 049 (vanlig samtaletakst). Du kan også skrive løsningsordet du kommer frem til og sende det på SMS til 26600. SMS-tjenesten koster 3 kroner.

I hver oppgave vil tre vinnere trekkes ut, og premien er en kopp designet av Fredrik Skavlan.

Innenfor landets grenser
Roald Øyen gjør ellers som nordmenn flest i påsken, og holder seg stort sett innenfor landets grenser. I hvert program befinner han seg på en bestemt kant av landet og geografi har som vanlig en sentral plass.

I hvert program vil han følge en rød, eller kanskje man skulle si gul, tråd. For eksempel vil onsdagens program markere 100-årsjubileet til Norsk Aeroklubb. Her blir det særdeles luftige forslag til påskesysler.

Film og humor
Ellers vil programmene inneholde klipp fra helt ferske, norske spillefilmer, og vi får gjensyn med humor fra NRK-arkivet det siste året. Dessuten blir det en barneoppgave og en musikkoppgave i hvert program, i tillegg til en ny gjetteoppgave der kjendiser blir sminket til det ugjenkjennelige og demaskert til et visst punkt.

Spørrelek fra NRK Underholdning (2009)
Ved Roald Øyen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900