Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. januar 1999 kl 20.00 Halvbror til reven

Halvbror til reven

NRK2 søndag 24. januar kl 20.00
Halvbror til reven

Sesongpremiere!

Bukkehorn og lettmetall
Storslagen natur og tung industri. Det er hva det handler om i Årdal, innerst i Sognefjorden. Begge deler har inspirert saksofonisten Karl Seglem til å lage musikk. Halvor Folgerø er ny programleder i \"Halvbror til reven\".
\"Halvbror til reven\" er inne i sin tredje sesong og veteranen Leiv Solberg har skaffet seg en dugelig \"avløser\", Halvor Folgerø. Utover våren vil disse to dukke opp i alt fra storbyer til de trangeste \"dalstroka innafor\".

Utladalen
Den villeste dalen blir nok unnagjort i dette programmet. Utladalen, med alle sine buldrende fossefall, blir å se i en noe avdempet, nedfrosset vinterutgave. Selve dronningen er Vettisfossen, som kan skilte med landets høyeste frie fall på 275 meter.
Inne i fossen tar Karl Seglem fram bukkehornet og spiller for ravner, jotner og bergtroll. Og som tidligere ovnspasser for Hydro Aluminium. skulle det bare mangle om han ikke fikk prøve akustikken i den 650 meter lange ovnshallen.

Turnert verden over
Karl Seglem feiret 10-årsjubileum som musiker i fjor. Han har en lang rekke CD-utgivelser bak seg, og har turnert verden over.
Han arbeider hovedsakelig med tre prosjekter: Bandet Sogn-a- Song, som spiller improvisert musikk med folkemusikken som utgangspunkt, trioen Utla, som tar mål av seg til å fornye slåttetradisjonen og duoen Isglem, der Seglem og perkusjonist Terje Isungset serverer fri improvisasjon.
Innimellom innspillinger og turneer driver han et plateselskap der forretningsfilosofien må sies å være antikommersiell.
- Jeg tjener ikke penger på å være \"platedirektør\", men ser det som en oppgave å gi ut all den gode musikken som ingen av de kommersielle selskapene bryr seg om, sier Seglem.
Men Karl Seglem er ikke bare musiker, han er også kokk med evner utenom det vanlige, avslører Halvor Folgerø.
NRK2 søndag kl 20.00

Bilde (elektronisk via NTB/Data- tv/internett
Karl Seglem spiller bukkehorn i Vettisfossen i Utladalen.

Egenprodusert program om tradisjonsmusikk
Ved Anders Leines og Trond Lillealtern
Programleder Halvor Folgerø
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83