Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 15. mai 2005 kl 22.40 Politiagentene

Politiagententer i avisavsløring

Danni Mayo (Roxane Wilson) og Peter Church (Peter Phelps) i
Danni Mayo (Roxane Wilson) og Peter Church (Peter Phelps) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Søndager på NRK2 i sommer blir det gjensyn med sesong 5 av "Politiagentene". I kveldens episode må Peter Church og Danni Mayo kjempe med nebb og klør mot en journalist som vil avsløre spanergruppens røffe metoder og lyssky virksomhet.

Bandelederen Franco Corelli er litt av en rev, i mer enn tredve år har han operert fritt uten at politiet har klart å få noe på ham. Nå da han ligger på sotteseng og skal dø, har han tilkalt den kjente journalisten Greg Smith for at han skal skrive ned hans historie.

Identitet på tynn is
Snart vil Greg Smith publisere en artikkel i en serie om Corelli, der spanergruppens arbeidsmetoder blir avslørt. Dagen før den går i trykken oppdager Church at han er gjengitt i oppslaget med fullt navn, bilde og det hele. Hele hans karriere er med andre ord i ferd med å rakne.

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57