Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. september 2006 kl 23.10 Lydverket

Drømmen om å lykkes

The Low Frequency in Stereo er et norsk band som drømmer om å slå gjennom i utlandet. (Foto: Inge Eriksen)
The Low Frequency in Stereo er et norsk band som drømmer om å slå gjennom i utlandet. (Foto: Inge Eriksen)
Lydverket har fulgt hverdagen til to musikalske ytterpunkter med ett felles mål: Lilyjets og The Low Frequency in Stereo jakter begge på suksess i utlandet.

Drømmen om å lykkes som artist utenfor Norge kan være like sterk enten man er kommersiell og har kontrakt med et av verdens største plateselskap, eller er et uavhengig undergrunnsband.

Lydverket har fulgt jentene i Lilyjets og low-fi rockerne i The Low Frequency in Stereo for å se om det er mer enn sjangeren som skiller dem.

Én ting er sikker: Forventningspress, pengemangel og illsinte værguder kan gjøre livet som artist beinhardt, uansett hvilken type band man spiller i…

Lilyjets
Lilyjets består av Kine Lee Aksnes, Lisbeth Marie Mjaugo og Tinki Tønseth Troye. Etter at singelen "Going Blind" gjorde det knallgodt på radiostasjonene i Norge, bestemte Universal Musics kontor i Tyskland seg for å lansere jentene til pop-sultne tyskere.

The Low Frequency in Stereo
Siden oppstarten i 2001 har haugesundsbandet The Low Frequency in Stereo gitt ut tre album. De spiller instrumentalrock med innslag av vokal, og er undergrunnsfavoritter i blant annet Norge, Hellas og Tyskland. Bandet består av Hanne Eidsvåg Andersen på keyboard og vokal, Per Steinar Lie på bass og vokal, trommis Ørjan Haaland og gitarist Njål Clementsen.

Om Lydverket
I Lydverket får du artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og færre korte reportasjer. Mona B. Riise er programleder.

Blant annet får du fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, og kan bli med redaksjonen på flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Programskaper: Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.noLENKER
  • Les mer