Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. desember 2000 kl 20.00 Sirkusprinsessen 2000

Sirkusprinsessen 2000 (ttv)


NRK1 1. juledag mandag 25. desember kl 20.00
Sirkusprinsessen 2000

Hilde i manesjen

Hilde Hummelvoll er programleder når århundrets første sirkusprinsesse skal kåres. I verdens eneste kvinnelige sirkusgalla får publikum oppleve prinsesser som både er tøffe og romantiske, og som utviser stor sensualitet og magisk kraft i manesjen.

Det er sjette gang dette arrangementet går av stabelen, og hver gang har det funnet sted på Gröna Lund i Stockholm. På plass som alltid er prinsesse Christina, fru Magnuson. Hun er gallaens beskytter og sitter i den internasjonale juryen sammen med ordføreren i Stockholm, Axel Wennerholm, journalist Victor Petrowski, sangerinnen Nanne Grönvall, borgermester i Tourette, Frankrike, Dr. Alain Féré, ambassadør Jan Mårtenson og glasskunstner Kjell Engman. Sammen skal disse sju jurymedlemmene kåre årets sirkusprinsesse blant deltakere fra hele verden.

I fjor vant tyske Irena Purschke med et fremragende nummer i et tau. Med sin tynne, sterke kropp og en sigarett i hånden gjorde hun sin øvelse som førte til en meget populær seier.

Nye artister
Hvert år er det nye artister, bare programlederen og produsenten er den samme. Hilde Hummelvoll presenterer artistene, mens brødrene Bronett står for arrangementet.

I år får vi blant andre oppleve russerne Olga og Oxana på line, Claudia Bremlov som jonglerer med klubber, Shirley Dean som jonglerer med hatter og baller, \"taukvinnen\" Isabelle Vaudelle og dressøren Gabi Dew med sine hester. I tillegg blir det brasiliansk kampdans, flamencodans og kvinnelige geriljasoldater.

Vakker kombinasjon
- Kombinasjonen kvinner og sirkus overrasker både publikum, produsenter og artister. Blandingen er så særegen at vi nå har valgt å gjøre showet for sjette gang, sier brødrene Henry og Robert Bronett. - Kvinnene viser seg fram i alt fra det tøffeste skinn til tynneste tyll, de maner frem både østlandsk magi og søramerikansk styrke. Kvinnelige artister er bedre enn menn til å fremstille helheten, sier brødrene.

Vinneren får spesiallagde priser, som blir delt ut av prinsesse Christina, og førsteprisen gir stor prestisje. De som deltar i den store finalen, er spesielt utvalgt for sin kunstneriske utførelse, og seier fører med seg både berømmelse og store karrieremuligheter.

- Det er lenge siden kvinner på sirkus bare var dekorative assistenter. Vi vil med dette arrangementet være med på å løfte fram alle de vakre og sterke kvinnene som ferdes i manesjen, sier arrangørene.

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk produksjon
Programleder: Hilde Hummelvoll
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilder
1. Hilde Hummelvoll presenterer Sirkusprinsessen 2000. (NRK-foto: Ole Kaland).
2. Isabelle Vaudelle i tauene. (Foto: Brödrena Bronett)
3. Russiske Oxana og Olga. (Foto: Brödrena Bronett)
4. Shirley Dean sjonglerer med hatter. (Foto: Brödrena Bronett)