Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 5. november 2004 kl 20.05 Skolen

Narkosøk på skolen

Rektor Dag (Trond Brænne) og Cecilia (Gjertrud Jynge) er sjokkert over at de må gjennomføre narkosøk på skolen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Rektor Dag (Trond Brænne) og Cecilia (Gjertrud Jynge) er sjokkert over at de må gjennomføre narkosøk på skolen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Cecilia oppdager ved en tilfeldighet at gamle elever driver og pusher hasj på tiendeklassingene. Hun setter i gang søk med narkohund og finner Halvors skap fullt av dop.

Halvor (Carl Christian Mortensen) vil imidlertid ikke ut med hvor han har fått dopet fra. Han vil heller ta straffen selv enn å tyste på sine "venner". Bjarte på sin side spiller uskyldig og skinnhellig i forhold til dop, men rektor er ikke så dum som han later som, og han tenker sitt.

Anneli treffer bokstavelig talt Lasse i kveldens episode. Han er faren til Ingrid (Madalena Sousa Helly-Hansen) som er en av elevene hennes. Søt musikk oppstår likevel.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Ambisjonen med serien er å gripe fatt i dagens utdannings- og kunnskapssamfunn. Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historie, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er høstens storsatsing fra NRK Drama, og er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
LENKER
  • Les mer