Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. desember 2007 kl 21.05 Teppefall

Festforestilling – siste kveld i Operaen

Nyttårsaften markerer festforestillingen Teppefall at Den Norske Opera tar farvel med sitt
Nyttårsaften markerer festforestillingen Teppefall at Den Norske Opera tar farvel med sitt "hjem". Scenen er fra oppsetningen Julius Cæsar i høst, med DNOs fane høyt hevet sentralt i bildet. (Foto: Erik Berg)
Nyttårsaften sender NRK1 festforestillingen "Teppefall" direkte fra Den Norske Opera. Solister, kor og orkester tar farvel med sitt "hjem" på Youngstorget i Oslo. Det blir en kavalkade med musikk og sang som har vært på denne scenen, siden innflyttingen i 1959 til i dag.

Fjernsynet er flue på veggen denne spektakulære og samtidig vemodige aften. Det blir et potpurri over Operaens og musikkens historie.

- Dette er en forskutt direktesending, kan prosjektleder Anne Røthing i NRK opplyse, en forestilling som begynner kl 18 i Den Norske Opera, med sendestart i NRK1 kl 21.05.

Arild Erikstad blir vert denne siste kvelden i Operaen på "torget". Han innleder og kommenterer under begivenhetenes gang.

Panikk i kulissen
Forestillingen er lagt opp som om operaen skal sette opp "Tryllefløyten" av Mozart. Men på grunn av flytting til Bjørvika er mye pakket bort, noe flyttet ut, og improvisasjonene og forviklingene blir mange.

Med en humoristisk og litt vemodig ramme, blir det mye vakker og kjent og kjær musikk. Konsept og regi er ved Heidi Bruun Nedregaard.

"Teppefall" er siste framføring på Youngstorget, og i april åpner den nye Operaen i Bjørvika.

Norsk musikkprogram fra NRK Kultur (2007)
Programleder: Arild Erikstad
Prosjektleder: Anne Røthing
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no