Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. oktober 2006 kl 23.15 Sopranos

Mafiøse Hollywood-drømmer

Ben Kingsley gjestespiller som seg selv i
Ben Kingsley gjestespiller som seg selv i "Sopranos". (Foto: HBO)
Tony Sopranos karer har gjort ferdig jobben for Johnny Sack i New York, og de får god attest. Det feires over en lav sko. Christophers idé til en spillefilm blir enda mer konkret. Han og Little Carmine reiser til Los Angeles for et møte med skuespilleren Ben Kingsley.

Den vellykte jobben for Johnny Sack feires hos Arties på "Vesuvio", men det hviskes om at stedet går dårlig. Og om at maten er bedre på det nye stedet "Da Giovanni’s".

Vito er forsvunnet som en ånd i en fillehaug. Problemene Tony og guttene har med ryktene om ham og hans forsvinningsnummer er brysomt, men letingen blir innstilt.

Retning Hollywood
Det gir Christopher tid til å gå videre med sitt filmprosjekt. De får avtale om et møte med skuespilleren Ben Kingsley vestpå. Christopher og Little Carmine setter kursen i retning Hollywood.

I Los Angeles greier Christopher ikke å styre seg. Han begynner å ture på byen, med kokain og damer. Little Carmine hanker ham inn, og neste dag dukker Kingsley opp i hotellhaven med krav om å få se manus. Etter å ha lest det, avviser han blankt videre samarbeid.

Men Christopher er ikke til å stagge, han fortsetter å ture. Little Carmine tilkaller forsterkninger fra New Jersey. På flyet tilbake er Tonys gutter intetanende om at Sir Ben Kingsley flyr på samme fly og på samme klasse som dem…

Om serien
Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han ikke alltid har like stort hell med. Konfliktene har vært mange med kona Carmela, sønnen A. J. og søsteren Janice. Så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The Sopranos (Season 6)
Episodetittel: Luxury Lounge
Produsert av: HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Dre De Matteo (Adriana La Cerva), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Steve Buscemi (Tony Blundetto), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr.)
Pressekontakt: Steinar Dahl, 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer