Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 24. august 2001 kl 22.50 "Sommaren er kort ..."

Svensk rockelegende

Tomas Ledin er rockelegende i Sverige. (Foto: SVT)
Tomas Ledin er rockelegende i Sverige. (Foto: SVT)
Tomas Ledin er ikke like kjent for alle her i Norge, men i Sverige er han en rockelegende."det meste regner bort ..." sang han i sin landeplage for noen år siden. I sommer har han vært på turné i de nordiske landene - også i Norge - og innimellom fikk han tid til å synge i det svenske kongeparets sølvbryllup.

- Jeg har vært innom flere stilistiske genre med musikken min, men en rød tråd opp gjennom årene har vel vært en positiv holdning til livet, forteller Tomas Ledin. Han slo for første gang gjennom i Sverige i 1972, og har holdt seg på toppen siden da.

- Jeg hadde som ung en drøm om å bli billedkunstner, arkitekt eller noe annet kreativt. Så det var alltid en plan i bakhodet dersom musikken ikke skulle bli noe jeg kunne leve av, sier han. Det skulle vise seg at musikken ble levebrød og vel så det.

I dokumentaren ”Sommaren er kort…” møter vi Tomas Ledin på nært hold. Vi får også se klipp helt tilbake fra 70-tallet da karrieren hans tok av, samt konsertutdrag fra turneen hans i Norden i sommer.

Svensk produksjon
Pressekontakt Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mobil: 93046697

Bilde
Tomas Ledin er rockelegende i Sverige. (Foto: SVT)