Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. mai 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Første natt på Solhov

Cotty Stenby rer opp etter sin første natt på Solhov. (Foto: Annelise Jackbo)
Cotty Stenby rer opp etter sin første natt på Solhov. (Foto: Annelise Jackbo)
Deltakerne har sovet sin første natt under samme tak på Solhov folkehøgskole i Lyngen, og har så vidt begynt å bli kjent med hverandre. Allerede nå kommer forskjeller i personlighetene frem.

Ivar Alver tar initiativet og har sin egen mening om hvordan dette skal skje. Eva Mannseth derimot synes Ivar er for autoritær og gir ham klar beskjed om det! Det oppstår munnhuggeri, men Henry Høgmo skjærer i gjennom og roer gemyttene.

Fra i dag må deltakerne klare seg selv og en liten delegasjon drar til butikken i bygdesenteret Lyngseidet.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen