Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. juli 2009 kl 19.30 Millionær i forkledning

Forretningskvinne i fattigstrøk

Kavita Oberoi er en trygg og vellykket forretningskvinne. (Foto: RDF)
Kavita Oberoi er en trygg og vellykket forretningskvinne. (Foto: RDF)
Den vellykkede Kavita forlater sin behagelige tilværelse og drar til Ladywood i Birmingham, som har den høyeste arbeidsledigheten i Storbritannia. Der bor hun forkledt som fattig, i et nabolag hvor mer enn halvparten av familiene må ha trygd for å overleve.

38-årige Kavita Oberoi framstår som selve symbolet på den hardt arbeidende millionæren som fikser det meste. Hun sjonglerer mellom å drive en vellykket forretning, oppdra to døtre og administrere hus og hjem.

I sin leting etter noen hun kan gi økonomisk støtte, blir Kavita mer enn sjokkert over levekårene og ser hvor heldig hun har vært som har vokst opp i en asiatisk familie med mye støtte og stor trygghet.

Etter ti dager i forkledning tar hun farvel og deler ut sjekker for flere titalls tusen pund. Vel hjemme tenker hun på alt hun har lært av å leve tett på fattigdommen.

Om serien
I åtte nye avsnitt av "Millionær i forkledning" skal vi på nytt møte millionærer som gir av sin formue til dem som har vært mindre heldige. Dette er tredje runde som sendes i Norge, mens britene er i gang med sin fjerde på Channel 4.

I hver episode møter du en ekte millionær utkledd som en tilfeldig person. Vedkommende menger seg med folk i et fattigslig miljø for å finne ut hvem som skal få tusenvis av pund til å forbedre livet sitt. Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. De som filmer, utgir seg for å lage en dokumentar. Etter ti dager avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Denne gangen tar serien for seg gjengkultur, våpenkriminalitet, funksjonshemming og hjemløse i noen av Storbritannias barskeste områder. Og gavene er blitt enda flottere enn i de to tidligere seriene.

Britisk realityserie i åtte avsnitt (2:8) 2008
Originaltittel: The Secret Millionaire
Produsert av: Channel 4/RDF
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Hjemmeside