Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 25. juni 2008 kl 21.20 Film: Sound of thunder

Mareritt fra fortiden

Sound of Thunder: Dr Travis Ryer (Edward Burns) utfordres mer enn han hadde trodd da reisen tilbake i tid fører til at omgivelsene kollapser. (Foto: Warner Brothers)
Sound of Thunder: Dr Travis Ryer (Edward Burns) utfordres mer enn han hadde trodd da reisen tilbake i tid fører til at omgivelsene kollapser. (Foto: Warner Brothers)
Dette science fiction-eventyret handler om hvordan en tilsynelatende bagatell kan forårsake at omgivelsene kollapser. Handlingen utspiller seg i år 2055 i Chicago. Et lite reisebyrå, Time Safari Inc., har spesialisert seg på tidsreiser tilbake til fortiden. Reisene er enormt populære, men en dag skjer det som ikke skal skje …

Reisebyrået selger reiser til rike mennesker som vil jakte på ekte dinosaurer. Men det er tre viktige regler forbundet med en slik reise: Ikke endre noe, ikke etterlate noe og sist men ikke minst, ikke ta med noe tilbake. Den minste endring kan få uante følger for evolusjonens gang.

Ett lite feiltrinn
Så er det noen som bryter reglene. Og evolusjonen går helt av sporet. Til å begynne med skjer det bare som små endringer som kommer i bølger, men så kommer bølgene raskere og raskere. Innen 24 timer er det dramatiske forandringer i hele Chicago, og innbyggernes nysgjerrighet blir til ren panikk.

Tusenvis av fisk kommer på land. Plantene vokser i monsteraktige proporsjoner. Og så kommer insektene. Raske, grådige vesener som ligner på kjempekakerlakker. Så dukker rovdyrliknende vesener plutselig opp. De formørker himmelen og løper vilt gjennom et i økende grad fiendtlig og skremmende landskap.

Stjålet teknologi
Bare to personer skjønner hva som skjer. Dr Travis Ryer som leder ekspedisjonene tilbake til fortiden, og Dr. Sonia Rand som har utviklet teknologien som har gjort slike reiser mulige.

For sjefen for reisebyrået, Charles Hatton, har stjålet og brukt en utestet teknologi, til tross for Dr. Rands advarsler. Og nå er Rands verste mareritt blitt virkelighet. Det blir et kappløp mot tiden og kanskje er det ikke en gang mulig å redde verden.

Amerikansk science fiction fra 2005
Originaltittel: A Sound of Thunder
Regi: Peter Hyams
Produsent: Crusader Entertainment/Franchise Pictures
Med Edward Burns, Catherine McCormack, Sir Ben Kingsley, Jemima Rooper og David Oyelowo.
Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 23 04 94 51 / 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 eller info@nrk.no