Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 5. august 2013 kl 19.25 Ingen grenser

Hvem når toppen av Snøhetta?


En fantastisk ekspedisjon nærmer seg slutten. Nå gjenstår den tøffeste etappen, å ta seg opp til toppen av Snøhetta. Så langt har Lars Monsen med seg alle deltakerne. Men den siste etappen skal bli mer utfordrende enn noe annet de har opplevd.

Lars Monsen er imponert og stolt over at han fortsatt har med seg alle de elleve deltakerne, men han vet at den siste etappen opp selve Snøhetta blir den aller verste på hele ekspedisjonen. Ved foten av Snøhetta etableres en basecamp, og herfra skal "Ingen grenser"-ekspedisjonen prøve å nå toppen i løpet av tre dager.

En eneste stor steinmur
Oppstigningen er en eneste stor steinur. Derfor bestemmer de seg for å la rullestolene stå igjen ved foten av Snøhetta. Det betyr at alle må greie seg uten hjelp fra andre. For Liv Tone og Birgit er dette en stor utfordring. Einar startet som en av dem som kunne bidra mest fysisk. Nå har han så store problemer med foten, at han ikke greier å få på seg protesen. Han må gå på krykker og en fot. Mye av bæringen må derfor overlates til arbeidsmauren Ingvill.

Kari er kald og sliten og ønsker bare at de andre skal la henne bli liggende igjen. Hennes største ønske var å greie å nå toppen, men nå tror hun at hun ikke kan gjennomføre det. Ingvill gjør hva hun kan for å motivere henne til å fortsette.

Om serien
11 nordmenn med ulike former for fysisk funksjonsnedsettelse legger ut på en tur som virker umulig å gjennomføre. Uten noen ekspedisjonserfaring skal disse elleve deltakerne, med Lars Monsen som ekspedisjonsleder, forsere 400 kilometer med villmark.

Årets "Ingen grenser"-ekspedisjon startet på svenskegrensa i Femundsmarka. I løpet av 30 dager skal de prøve å nå toppen av Snøhetta, som ligger 2286 meter over havet. Et ekstremt mål som bare kan nås gjennom samarbeid der alle må ville og yte mer enn de tror er mulig. Vil de klare det?

Sendt tidligere.

Norsk dokumentarserie i seks deler (2011)
Produsert av Mastiff for NRK
Produsent: Håvard Jenssen Mastiff
Executive produsent: Åse Bendiksen Mastiff
Prosjektleder NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf: 815 65 900 info@nrk.no