Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 3. januar 2013 kl 21.30 Skaperverket - premiere!

Stygg som en gris?


Vi nordmenn er stolte av naturen og dyrelivet vårt. Men det verserer en del feiloppfatninger om dyrene, om hva de kan og hva de gjør. Derfor kaster programleder Ludvig Løkholm Lewin og hans assistent Andreas Hedemann seg over oppgaven med å finne nye sannheter om skapningene. De har stor kreativitet, mye latter og en solid porsjon galskap

Spesielt blir alle misforståelsene tydelige i språket vårt. Vi bruker ofte dyr når vi skal beskrive egenskaper hos mennesker. En person kan omtales som en heldiggris, men samme fyr kan også være hissig som en veps. Disse bildene er sementert i språket vårt gjennom år med tradisjoner, men er det noen som har sjekket om de stemmer?

Er det sånn at grisen ER den heldigste skapningen i Norge, eller finnes det noen med mer flaks? Er det med rette at nordmenn synes huggormen er det skumleste dyret vi har – eller finnes det noen skumlere som vi kanskje skulle vært litt mer redd for?

Ludvig og assistenten Andreas tester norske dyr og skapninger. Målet deres er å erstatte gamle oppfatninger om hvilke dyr som er farligst, hissigst, styggest, heldigst og kåtest – og ikke minst hvilket dyr som representerer nasjonen best.

Styggere enn styggest
I første program tar vi for oss egenskapen stygg. Stygg som en gris? Er grisen Norges styggeste skapning? Eller finnes det noe som er styggere? Vi møter en kjempe av en hai, noen små pølser med kjeve og ender opp med å bli bitt til blods i Oslos skitne underverden i jakten på svaret.

Egenprodusert underholdning NRK3
Prosjektleder: Torgeir Engen, tlf 91195503
Presseansvarlig: Karoline Berg, tlf 901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900