Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. september 2000 kl 22.05 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 16. september kl 22.05
Med hjartet på rette staden (23)

Ventress ser en ufo

Under et fryktelig uvær blir Nick og kollega Ventress tilkalt for å undersøke et mulig innbrudd. Mens Nick leter etter innbruddstyven, blir Ventress, som venter ute
i bilen, blendet av et uvanlig skrapt lys. Er Aidensfield hjemsøkt av ufoer?

Legen som undersøker Ventress like etterpå, sier det ser ut som om han er blitt solbrent på den ene siden av ansiktet. Samtidig får Nick melding om at en ufo har landet i Aidensfield!
Også Greengrass hevder overfor Nick at han observerte en flygende tallerken som landet på golfbanen mens stormen raste.

Ventress leverer en offisiell rapport om sitt møte med ufoen og blir sykemeldt av sjefen Blaketon. Maggie, som undersøkte Ventress, ordner det slik at han får en avtale med en hypnotisør, og mens Nick er overbevist om at Ventress snakker sant, er Blaketon meget skeptisk. I transe gjenopplever Ventress den dramatiske hendelsen.

Nick og kollegene på Aidensfield politistasjon får også andre saker å hanskes med. Naboene Ted Halliwell og Bernard Conway ryker i tottene på hverandre på puben Aidensfield Arms. En tungtveiende årsak til slåsskampen er at henholdsvis deres sønn og datter, Luke og Beryl, har forlovet seg - en allianse begge foreldreparene er sterkt imot.

En forsvunnet ektemann og et stort pengebeløp som er blitt borte, bidrar også til dramatikken i kveldens episode.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Men nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England og har hatt så mye som 17,7 millioner seere. Det gjør at serien er den mest sette dramaproduksjon på tv gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

NRK1 lørdag kl 22.05

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)