Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 29. oktober 1999 kl 21.15 Bokbadet

Bokbadet (ttv)


NRK2 fredag 29. oktober kl 21.15
Bokbadet (7:14)

Erlend Loes lystseilas

Forfatteren bak \"Naiv. Super\" og \"Tatt av kvinnen\" er ute med ny bok i høst, \"L\". Erlend Loe bodde sammen med seks andre unge menn på en stillehavsøy noen uker i 1998. Rapporter fra øylivet ble sendt med e-post til Dagbladet. Nå foreligger bokversjonen av Loes bidrag til øde-øy- litteraturen.
Erlend Loe portretterer samtidens unge voksne: Generasjon X, fostret opp på \"Romlingane\", skilsmisser og Fox - kan det bli ansvarlige folk av sånt?
Ekspedisjonsmedlemmene representerer alle nevnte generasjon, og de filosoferer over samfunnsnyttige ting som \"er appelsinmarmeladen gal manns verk?\" Leseren blir også kjent med \"Nær Heyerdahl-opplevelser\", lånekassens intrikate vesen, O-fagets verdi, samt det fargerike persongalleriet.

Trist og morsom
Erlend Loes siste roman er både trist og morsom, mener P2s anmelder Marta Norheim.
\"L\" har nemlig en alvorlig klangbunn også. Råder likegyldigheten i sterkeste laget over ironimenneskets levesett? Og ulmer ikke \"Fluenes herre\"-symptomer under den tilsynelatende gemyttlige \"gutta på tur\"-stemningen?
Gjengen på tur er ikke sju overvinnelige, de er sju Don Quijoter som til overmål vet at det er det de er, og som prøver å være det på en verdig måte.
På skarpsindig og aktuelt vis svarer boka på spørsmålet som er formulert i beste O-fagtradisjon: \"Beskriv, med deres egne ord, hvordan det er å være menneske. Ta rede på hvordan alt henger sammen og hvorfor dere er her\".

NRK2 fredag kl 21.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Erlend Loe er forfatteren som har fått kultstatus. I kveld er han i badet med Anne Grosvold (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert litteraturprogram
Ved Einar Askerøi og Rolf Clemens
Programleder Anne Grosvold
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83