Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. februar 1999 kl 21.15 Til debatt

Til debatt

NRK1 onsdag 10. februar kl 21.15
Til debatt

Gardermoen - bare \"uhell\" og \"innkjøringsproblemer\"?
Lange køer og milliontap for flyselskapene er én ting, uopprettelige skader på Nord-Europas største vannreservoar noe annet. Har tidligere samferdselsminister Kjell Opseth rett i at Gardermoen bare har \"små innkjøringsproblemer\"? Politikerne svarer i Til debatt.
Siden åpningen av Oslo Lufthavn Gardermoen i oktober i fjor har de positive reaksjonene snudd til en endeløs opprulling av feil ved flyplassen. En tredel av flyavgangene har vært forsinket siden oktober, noe som har resultert i store tap og problemer for reisende, flyselskaper og bedrifter. Kunne man forutse disse problemene på forhånd? Det er utgangspunktet for programleder Terje Svabø i Til debatt.

Advarte mot forurensing
Sist uke ble det kjent at store mengder avisingskjemikalier glykol og acetat er lekket ned i vannsreservoarene under Gardemoens rullebaner. Eksperter har i ti år advart mot forurensing på Gardermoen på grunn av faren for skade på en av Nord-Europas største grunnvannsbrønner. Nå ser skaden ut til å være skjedd. Har politikerne oversett ekspertenes faresignaler? Har grunnleggende deler av flyplassprosjektet blitt gjennomført helt amatørmessig? Hvordan kan skadene på Gardermoen rettes opp? Vil Gardermoen nå miste reisende til andre flyplasser og kommunikasjonsmidler?
I panelet finner vi tidligere samferdselsminister Kjell Opseth, Kåre Willoch og nåværende samferdselminister Odd Einar Dørum.
NRK1 onsdag kl 21.15
Blir også sendt torsdag kl 13.15

For ytterligere informasjon, kontakt:
Terje Svabø, tlf. 92 44 95 00
Cathrine Graff, 23 04 94 91
NRK Fjernsynet, Aktualitetsavdelingen, Magasinredaksjonen
Tlf. 23 04 75 02, faks 23 04 75 00
FJERNSYNETS INFORMASJONSAVDELING TLF. 23 04 78 46