Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. september 2004 kl 22.30 Ståpels - rett og slett

Kontroversielle kosedyr

Lapeno er en glatt brasilianer med stor suksess hos damene. (Foto: BBC)
Lapeno er en glatt brasilianer med stor suksess hos damene. (Foto: BBC)
I Furry Avenue gjør Lapeno, Mervin og Ed som folk flest – de spiser, arbeider, blir fulle, har sex, slåss, gambler, flørter og drikker litt til. Vel, kanskje ikke akkurat som folk flest. Det er nemlig ikke bare den dårlige oppførselen og lave moralen som skiller dem fra flertallet: De er dukker!

I Furry Avenue lever dukker og mennesker side om side, og i denne verdenen møter vi Mervin og hans skrudde kamerater Lapeno og Ed.

Pervo søker kjæreste
Mens Lapeno er en glatt brasilianer med snakketøyet i orden, foretrekker "Fat Ed" å la nevene stå for småpratingen. Mervin har verken hardtslående never eller replikker, og kan best beskrives som en lett tilbakestående, pervers pingle. Dermed er det duket for problemer når Mervin desperat forsøker å få oppfylt sitt største ønske: Å få en kjæreste (eller kanskje mest noen å ligge med).

Til tross for gode råd fra damemagneten Lapeno, ender Mervins talentløse forsøk på å forføre kvinner katastrofalt gang på gang. Men Mervin skal snart erfare at det finnes verre ting enn en brutal avvisning…

Homofile dukker
I Furry Avenue møter vi også Jim og Frank, verdens første åpne homofile dukkepar. Jim er en alternativ og avslappet kar fra California, mens Frank er en tilknappet brite. Vi får en liten titt inn i deres verden, som er full av krangling, utroskap og smålighet.

Prisbelønt pilot-episode
Programmet vant gullrosen i kategorien beste pilot under festivalen Rose d’Or i Lucerne i april i år. Det var første gang denne prisen ble delt ut.

Gullrose-festivalen, eller Festival Rose d’Or som den egentlig heter, er den største og mest betydningsfulle konkurransen for underholdningsprogrammer i Europa. Her kommer TV-selskap og programskapere for å vise fram sine program, se på nye trender og ikke minst, konkurrere om de berømte rosene. TV-underholdningens Oscar blir den kalt, og lista ligger så høyt, at selv uttagningen til selve konkurransen regnes for å være et stort kvalitetsstempel.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dukkefilm for voksne (2004)
Originaltittel: Fur TV
Produsert av: BBC
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252