Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. mai 1999 kl 23.25 Operasjon Big Sky

Operasjon Big Sky (t)


NRK1 fredag 21. mai kl 23.25
Operasjon Big Sky (52:53)

Leiesoldater på hemmelig oppdrag

På en rutineflygning ute i ødemarken går Chris og Jimbo ned for å hjelpe en mann med ødelagt ben. Chris gjenkjenner mannen som Cooley, en av dem som er anklaget for tyveri av militære våpen.
Chris prøver å spørre Cooley om hvorfor han befinner seg ute i bushen sammen med andre karer utstyrt med sofistikerte våpen. Men Cooley dør før han får sjanse til å svare. Til Chris og Jimbos forbauselse forstår de at en hel liten hær av leiesoldater ligger ute i bushen og trener. Hva er det egentlig som foregår?
Blake drar til sin fetter Ians bryllup. Ian er åpenbart svært engstelig for noe. Han har oppdaget et eller annet han slett ikke burde ha sett og føler at livet hans er i fare. Ian prøver å få Blake i tale, men hans soldatvenner hindrer ethvert møte mellom de to fetterne. På selve bryllupsdagen blir Ian plutselig meldt savnet!

Om \"Operasjon Big Sky\"
Denne humørfylte dramaserien hadde premiere på NRK1 i januar 1998. Fram til august ble det sendt 32 episoder i serien, og denne sesongen står 21 nye episoder på sendeplanen.
Handlingen er sentrert rundt livet ved det lille flyselskapet Big Sky. Sjefspiloten Chris Manning, (Gary Sweet, også kjent fra serien \"Police Rescue\") er blitt daglig leder for selskapet etter at den forrige eieren, Lauren, solgte og reiste sin vei.
Staben for øvrig består av en håndfull piloter og en sekretær: Jimbo (Rhys Muldoon) er en sjarmerende, uryddig fyr med usvikelig drag på damene. Italienskættede Lexie (Lisa Baumwol) er en tøff og selvstendig kvinne som setter jobben som flyger høyere enn alt annet. 22-åringen Scotty (Martin Henderson) havner stadig i trøbbel, men kommer alltid ned på beina takket være sin avvæpnende sjarm. Big Skys resepsjonist, Shay (Robyn Cruze), er en åpen og entusiastisk ung dame, mens den livsglade Paula (Danielle Nuss) ikke bare er en dyktig pilot, men også en talentfull countrysangerinne. Sistemann på laget er den unge og uerfarne Rosie (Peta Brady), som er datteren til et av medlemmene i det nye styret.

NRK1 fredag kl 23.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Chris og Jimbo prøver å hjelpe en såret soldat ute i bushen. Mannen tilhører en hemmelig militær styrke.

Australsk spenningsserie
Produksjon: Southern Star Xanadu Production og Network Ten Australia
Originaltittel: Big Sky


I rollene bl.a. Gary Sweet, Martin Henderson, Rhys Muldoon, Robyn Cruze, Danielle Nuss, Bille Brown, Tim Campbell og Peta Brady