Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. oktober 2006 kl 23.10 Store studio

Trinn for trinn opp kjendisskalaen

Anne Lindmo og Per Sundnes er verter i Store studio. (Foto: Fredrik Arff)
Anne Lindmo og Per Sundnes er verter i Store studio. (Foto: Fredrik Arff)
Den ene kan mye om blomster og planter. Den andre om stjerner og planeter. Nå er de i ferd med å danse seg til rikskjendisstatus. I Store studio treffer de en som er mer opptatt av musikk, særlig "girl groups". Samt to grundige journalister.

Før "Skal vi danse?" var Finn Schjøll en anerkjent fagmann innen blomster og planter, med fast plass i TV2s morgensendinger. Så ble han med i "Skal vi danse", og brått ble han kjent for et stort publikum.

I år er det den relativt anonyme Eirik Newth som er blitt kjent. Ikke for bøkene han skriver, men for hoftesving og feiltrinn i andre sesong av samme program.

Begge er gjester i Store studio. Lakkskoene ligger hjemme, nå skal de snakke om sin nye tilværelse som rikskjendiser og faste enquêtedeltagere.

Jenteband?
Er en "girl group" det samme som et jenteband? Eller er det en spesiell type jenteband, eller spiller de en spesiell type musikk? Svaret kommer når The Pipettes spiller, og Per intervjuer Cecilie Asker om fenomenet.

De fire s'ene
I høst er det kommet to bøker om tilværelsen på steder litt utenom det vanlige. "Hugo" er en skildring av narkomane Hugos tilværelse, mens "Beboerne" forteller om dagliglivet på Lille Tøyen sykehjem.

Begge forfatterne er journalister, henholdsvis Steen Stensen og Simen Sætre. I Store studio forteller de om sin grundige research og om bøkene sine.

Om programmet
Store studio er NRKs populærkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er fremdeles programleder, mens popreporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i popuniverset. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2006)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51 (92 01 55 79)
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no