Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. mai 2002 kl 22.30 Sofa King Stupid - alt om ingenting

Abortsatire

Reker er Satans verk mener gjengen i
Reker er Satans verk mener gjengen i "Sofa King Stupid". (Foto: NRK)
I Bibelen står det mye som ikke henger på greip, mener NRKs satiriske humortalenter. På sin egen måte settes kirkens syn på homofili og abort under hardt press.

Iført prestekostymer demonstrerer de på offentlige steder, og budskapet er: Reker er satans verk, og spiser du bacon havner du i helvete!”

Drømmer om kjærligheten
Også i kveldens episode møter vi Ensomme Are, en ung mann som drømmer om kjærligheten eller "den eksplosive oppløsningen av selv'et", som han sier det selv - hva nå enn det betyr. Han er en intelligent og belest ung mann som har vansker med å opptre passende og sjarmerende overfor det andre kjønn. Man kan kalle ham en mester på teori og en sucker i praksis. Hver gang det ser ut som om han skal få kontakt og det oppstår søt musikk med en liten pikelill, dukker katastrofene opp, som regel fra totalt uventet hold. Vår helts melankolske vesen til tross: Han mister aldri motet og det, om ikke annet, skal han ha respekt for.

Om ”Sofa King Stupid”
Hvis du liker å høre de kraftigste bannordene som finnes i det norske språk, fremført på trøndersk dialekt, kan ”Sofa King Stupid” være et godt alternativ til barne-TV!

Flere av NRKs kjente radiostemmer har tatt steget over til fjernsynet og laget seks tv-programmer der de sprer elleville sprell. I spissen står Petre-gutta Are Sende Olsen (”Bare Are”, ”Are og Odin”), Knut Folkestad (”Knut i Bygget”, ”Høyt” på Petre/P1) og Rune Nilson (”Kaliber”). I tillegg medvirker Guri Solberg (Petres ”Gusch”) og Kari Sørbø (NRK P1s ”Her&Nå”). Alle har sin debut på fjernsyn.

Program Riks Tyholt
Prosjektleder: Njord Røv(tlf. 73 88 12 12)
Pressekontakter: Erik Bull(tlf. 73 88 16 47)

Bilde
1 Reker er Satans verk mener gjengen i ”Sofa King Stupid”. (Foto: NRK)
2 Ensomme Are er en ung mann som drømmer om kjærligheten eller ”den eksplosive oppløsningen av selv’et”. (Foto: NRK)