Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. januar 2010 kl 21.35 Etter katastrofen

En for alle – alle for en!

De gjenlevende etter katastrofen.(Foto: BBC Worldwide)
De gjenlevende etter katastrofen.(Foto: BBC Worldwide)
Forestill deg at du er en av de få gjenlevende etter at et virus har herjet og tatt livet av nesten hvert eneste menneske på jordkloden. Både familie, kjærester og venner er borte. Igjen står du og en liten gruppe med fremmede mennesker i en verden strippet for alt. Hvordan skal dere overleve?

Dette er et av spørsmålene denne kritikerroste serien fra BBC prøver å finne svar på. Et dødelig influensavirus har tatt livet av nesten hele jordas befolkning. Alt som en gang var trygt og godt, er nå fremmed og farlig. Det finnes ingen lov, ingen kommunikasjon, ingen transport, elektrisitet eller rent vann. De overlevende har to valg – stå sammen eller dø!

"Etter katastrofen" er en ny og spennende serie som tar for seg det fundamentale i menneskers liv. Hva gjør et menneske når det blir stilt overfor det utenkelige? Hvor mye er et menneske i stand til å tåle?

Serien stiller spørsmål om menneskets natur og konfronterer oss med vår aller dypeste frykt. "Etter katastrofen" blir sett på som tidenes modigste serie - den kjører berg- og dalbane med seernes følelser.

De gjenlevende
De som har unngått å bli smittet av viruset, er husmoren Abby som er på en desperat jakt etter sin elleve år gamle sønn. Hun får følge av Greg; en godhjertet mann med en smertefull fortid, Anya; en lege som har sett og opplevd altfor mye, Al; en tidligere playboy som tar på seg rollen som reservepappa og Tom Price; en kjekk, urban fyr som ingen vet har rømt fra et høysikkerhetsfengsel.

I en helt ny verden får alle en mulighet til å starte på nytt. Men hvordan skal en gruppe mennesker klare å overleve, eller i det hele tatt leve sammen, uten samfunnsregler, politi, lov eller orden? Hvor enn de går, lurer det nye farer. Ikke bare må de gjenlevende kjempe en daglig kamp for vann og brød. I møte med andre, desperate overlevende blir det også en kamp om liv og død.

Første episode
Familien Grant kommer hjem fra ferie akkurat idet et dødelig influensavirus er i ferd med å spre seg over hele verden. Abby Grant er bekymret for sin elleve år gamle sønn Peter, som er på sommerleir med skolen.

Snart er katastrofen et faktum, og helseministeren i England forsøker å holde panikken blant folket under kontroll. Men innlandsykehusene bryter sammen og kaoset råder. Doktor Anya Raczynski innser fort at hun ikke klarer å redde pasientene fra viruset som dreper alle det kommer over.

Et annet sted, i et høysikkerhetsfengsel dør fangene en etter en. Igjen sitter bare Tom Price, en karismatisk, men ytterst farlig innsatt som ennå ikke er blitt smittet. Han benytter anledningen til å rømme…

Britisk dramaserie i seks deler (2008)
Produsert av: BBC Worldwide
Originaltittel: Surviviors
I rollene: Julie Graham som Abby, Max Beesley som Tom Price, Nikki Amuka–Bird som
Samantha Willis, Zoe Tapper som Anya, Paterson Joseph som Greg, Shaun Dingwall som David, Phillip Rhys som Al, Freema Agyeman som Jenny og Chahak Patel som Najid.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Les mer