Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. november 2004 kl 18.00 Linus i Svingen

En sau i Svingen

F.v. Linus (Jakob Borgen), Akaya (Yvonne Johnsrud), Nure (Sebastian Warholm) og Åsa (Ina Svenningdal) finner en sau i skogen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
F.v. Linus (Jakob Borgen), Akaya (Yvonne Johnsrud), Nure (Sebastian Warholm) og Åsa (Ina Svenningdal) finner en sau i skogen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
En dag mens Linus, Nure, Akaya og Åsa er ute i skogen, kommer en sau til syne i en lysning. Barna lokker sauen til seg med salte frosker og tar den med seg hjem til Akaya. De kaller sauen Bæhæhæ, for det er visst bortimot det eneste den kan si.

Tor forteller barna at de bare kan ha sauen til dagen etter. Bæhæhæ tilhører nemlig en mann som heter Iversen, og Iversen har bestemt at dagen etter skal sauen til BS. Akaya spør Tor og Bing hva BS er for noe. Bing sier at BS er et sted sauer reiser til for å feriere. Både Grete Bergum og Marvin jobber på BS.

Bæhæhæ får stå på låven hos Akaya til dagen etter. Da kommer bilen fra BS for å hente sauen. Når Linus, Nure, Akaya og Åsa spør om de kan få være med Bæhæhæ til BS for å se hvordan det er der, sier de voksne at det er tiårsgrense for å komme inn på BS.

Men barna sniker seg ombord på tilhengeren til BS-bilen uten at de voksne merker det, og når de kommer frem til BS, får de seg en overraskelse de ikke liker.

Om serien
NRKs nye, egenproduserte familieserie, Linus i Svingen handler om de små, viktige tingene i livet. Det er en positiv stemning i serien, og målet er på en varm og humoristisk måte å formidle gode verdier til seerne.

I løpet av seks episoder blir vi bedre med Linus og hans tre bestevenner Nure, Åsa og Akaya.

Linus (Jakob Borgen) bor sammen med lillesøster Klara (Mia Daniels), mamma Agnetha (Benedikte Lindbeck) og pappa Marvin (Anders Mordal) som er god kompis med Linus og vennene hans. Linus er glad i å spille fotball. Sammen med Nure, Åsa og Akaya kaster han seg ut i et nytt eventyr i hver episode. Vi følger barna blant annet på fotballbanen, i skogen og ved elven.

Nure (Sebastian Warholm) har en svært overbeskyttende mamma som heter Grete (Turid Gunnes). Hun passer godt på at han til enhver tid er sikret mot skader. Men det er ikke alltid det hjelper.

Åsa (Ina Svenningdal) er fotballjenta som er mer opptatt av det guttene driver med enn å være en jålete jente. Faren hennes Biggen (Fridtjov Såheim) driver den lokale bensinstasjonen.

Akaya (Yvonne Johnsrud) er den fjerde i venneflokken. Hun er den kloke av de fire, og er veldig opptatt av naturen.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og Ungdom
I rollene: Jakob Borgen, Sebastian Warholm, Ina Svenningdal, Yvonne Johnsrud, Anders Mordal, Benedikte Lindbeck, Fridtjov Såheim, Turid Gunnes og Mia Daniels.
Manusforfatter: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10


LENKER
  • Les mer