Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. desember 2009 kl 19.55 Ja, vi elsker

En folkefest forberedes

I fjerde episode av
I fjerde episode av "Ja, vi elsker" blir vi kjent med Roselyn og Steinar som møter fordommer fra uventet hold. (Foto: Anne Lund)
Det er like før Beate og Arnos store indiske bryllup, men fremdeles gjenstår det å få på plass noen detaljer. Det er nemlig ikke "bare bare" å holde et indisk bryllup.

Hinduer og sihker skal forenes, tradisjoner må tillempes og maten må diskuteres. I tillegg har brudeparets familier sterke meninger om det meste.


Roselyn og Steinar, med henholdsvis kenyansk og norsk bakgrunn, har også nok å henge fingrene i før de kan stå foran presten. Det å være et par med ulik hudfarge har ikke alltid vært like lett, og fordommer har til tider kommet fra uventet hold.

Om serien
I denne femdelte dokumentarserien møter vi fire unge par som lever i Norge. De har vidt forskjellig kulturell bakgrunn, men har en ting til felles: De skal si ja til å elske hverandre. For evig tid.

Det ene paret er helnorsk. Det andre har indisk opphav, mens det tredje paret har tyrisk opprinnelse. Det fjerde og siste paret er norsk-kenyansk.

Parene har forskjellige verdier og tradisjoner. Gleder og utfordringer står i kø under bryllupsforberedelsene. Familiene krever sitt – det gjør også religion og tro som setter rammen rundt de fire bryllupene.

Norsk dokumentarserie (4:5)
Produsert av Dokumentar/Feature-redaksjonen, Faktaavdelingen, NRK
Redaksjonsleder NRK: Chris Foss
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900