Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. desember 2002 kl 21.30 Bekjennelsen

Kamerat og forbundsfelle

Drapsmannen Thomas (Magnus Krepper) får beskjed om at Nina er i gang med å føde. Dermed blir Sigge (Jonas Karlsson, t.v.) trukket enda dypere inn i marerittet kameraten har havnet i. (Foto: Johan Paulin, SVT)
Drapsmannen Thomas (Magnus Krepper) får beskjed om at Nina er i gang med å føde. Dermed blir Sigge (Jonas Karlsson, t.v.) trukket enda dypere inn i marerittet kameraten har havnet i. (Foto: Johan Paulin, SVT)
Mens hans høygravide kone ligger på sykehus, forandrer livet til Thomas seg for alltid. Den utad så fredsommelige og sympatiske unge mannen blir drapsmann. Desperat trekker han inn bestekameraten Sigge for å komme ut av knipen.

Nina ligger på sykehuset i påvente av at fødselen skal sette i gang for alvor. Imens blir Thomas kjent med et estisk ektepar som er på campingferie i området. Kvinnen gjør et sterkt inntrykk på ham, og en kveld ektemannen er borte, gjør Thomas tilnærmelser overfor henne.

Omtåket av vodka blir han hardhendt når hun skriker opp og gjør motstand, og i samme øyeblikk dukker ektemannen Peter opp. I slagsmålet som følger, griper Thomas en stein og slår i hjel Peter, mens Irina i panikk løper ut i sjøen og blir borte.

Sigge stiller opp
Neste morgen betror Thomas seg til bestekompisen Sigge, som er Ninas bror. Han forteller at drapet var en ulykke og at han måtte forsvare seg. Skrekkslagen trygler han Sigge om hjelp, og sammen drar de til drapsstedet og forsøker å fjerne alle spor.

Meningen er at Thomas neste natt skal kjøre ekteparets bil og campingvogn til et bortgjemt sted. Men så får han beskjed fra Nina om at fødselen er i gang og at han må komme til sykehuset. Dermed blir det igjen Sigge som må forsøke å ordne opp. Men underveis går det meste fryktelig galt…

Om serien
Hvordan kan et tilsynelatende helt vanlig menneske bli drapsmann? Er det så opplagt å velge den riktige veien og å handle rasjonelt og klokt, når man risikerer å miste alt?

Om det handler den tredelte svenske serien ”Bekjennelsen”, som sendes på torsdagskrimmen i NRK1. Det er en psykologisk thriller om løgn, svik og mord i en svensk småby.

Manuset er skrevet av Ulf Ryberg, med suksesser som ”Kvinnen i det låste rommet” og ”Den gråtende ministeren” bak seg. Regissøren Daniel Lind Lagerlöf har tidligere laget filmene ”Vägen ut” (Det store gjennombruddet) og ”Hans och hennes”.

Svensk thriller i tre deler
Originaltittel: Bekännelsen
Produksjon: Sveriges Television
Manus: Ulf Ryberg
Regi: Daniel Lind Lagerlöf
I rollene: Jonas Karlsson, Magnus Krepper, Anna Pettersson, Johanna Sällström og Ralph Carlsson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99