Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. mai 1999 kl 21.10 Detektimen: Drapsalarm

Detektimen: Drapsalarm (t)


NRK1 fredag 7. mai kl 21.10
Detektimen: Drapsalarm (5)

Tessa og seriemorderen

I kveld får vi løsningen på den todelte fortsettelseshistorien der Tessa og Steve jakter på en seriemorder. Alle ofrene er kvalt og etterlatt med en kniv i navlen og en barnslig blekktatovering på kroppen. Dessuten legger morderen hver gang igjen et fødselsdagskort på åstedet.
Morderen ser ut til å være inspirert av et kjent barnerim som danner mønster for drapene. Snart blir imidlertid Tessa overbevist om at det er en annen og dypere forbindelse mellom de drepte. Men hvilken?
Forrige episode sluttet med at morderen ventet på Tessa i leiligheten hennes. Da hadde hun mottatt en trusseltelefon om at hun var den neste på dødslisten...

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.
26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.
I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).
Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK1 fredag kl 21.10

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
Er Tessa (Lucy Bell) den neste på morderens dødsliste?

Australsk kriminalserie
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Originaltittel: Murder Call
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51