Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 3. november 2000 kl 19.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 fredag 3. november kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Begivenhetsrik filmuke

Det blir både vakkert og skummelt i ukens utgave av Filmredaksjonen. Det knyttes store forventninger til \"Blair Witch 2\", oppfølgeren til en av fjorårets store filmsuksesser. Roy Anderssons bemerkelsesverdige film \"Sanger fra andre etasje\" er også premiereklar, mens grøsseren \"The Cell\" er på vei. Dessuten er det snart Den store kinodagen.

I Filmredaksjonen i kveld møter vi \"Blair Witch 2\"-regissøren Joe Berlinger og flere av skuespillerne i denne påkostede oppfølgerfilmen. Selv kaller de det en postmoderne skildring av et klassisk tema.

\"Sanger fra andre etasje\" - et drama som grenser mot det surrealistiske - har premiere denne uken. Pål Bang-Hansen viser klipp og snakker med den svenske filmskaperen Roy Andersson om hans tredje film på 30 år.

En ny grøsser, \"The Cell\", er på vei. Regien er ved reklamefilmregissør Tarsem Singh som forteller at han blant annet er inspirert av Odd Nerdrum i sin billedbruk. Filmredaksjonen har slått av en prat med hovedrolleinnehaverne Jennifer Lopez og Vincent D\'Onofrio.

Den store kinodagen
Alle filmelskere gleder seg til Den store kinodagen. Filmredaksjonen har tatt turen til Lørenskog kino som har opplevd en massiv økning i salg av kinobilletter det siste året. Er det en forbindelse mellom denne suksessen og satsningen på Den store kinodagen?

NRK2 fredag kl 19.30

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Sendes i reprise på NRK1 fredag kl 24.45 og på NRK2 påfølgende søndag kl 23.50
Redaksjonsleder: Haagen Guttu
Programledere: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)