Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. oktober 2000 kl 22.25 Etta Cameron - helt privat

Etta Cameron helt privat (t)


NRK1 søndag 1. oktober kl 22.25
Etta Cameron - helt privat

Sangerinne med stor tiltrekningskraft

Er det noe som kan fylle de danske kirkene, så er det brylluper, jul - og Etta Cameron. Den anerkjente amerikanske gospelsangerinnen kom til Danmark for snart 30 år siden og brakte med seg gospelsangen inn i kirken. I kveldens program gir hun et unikt innblikk i sitt privatliv med musikk, kjærlighet, sorger og gleder.

Vi får også et tilbakeblikk på hennes fantastiske karriere, som blant annet rommer jazz, pop, disko, soul og naturligvis gospel. I 1997 ble hun tildelt Ridderkorset for å ha beriket dansk kulturliv.

Holmens Kirke i København var den første kirken i Danmark som åpnet sine dører for Etta Cameron og hennes medrivende sang. Som de svarte, afrikanske kirkene i første del av det forrige århundre steilet også danske kirker langt opp i 70 årene over bluesrytmer og gospel, som de syntes ikke var religiøst nok. Med da den dyktige jazz- og gospelsangerinnen inntok kirken, kom andre langsomt etter. I dag er Etta Cameron en kjempesuksess med stor tiltrekningskraft på nye så vel som gamle kirkegjengere.


Baptistsirken
Etta Cameron er født på Bahamas, men emigrerte sammen med familien til Miami i USA da hun var syv år gammel. Hennes mor spilte klaver og orgel i baptistkirken hvor familien kom mange ganger i løpet av uken til bibeltime, korsang og gudstjenester. Men da Etta var 12 år, døde hennes mor, og hun fikk ansvaret for fem mindre søsken. Hun fikk bruk for sin energi og evne til å gjøre flere ting på en gang. Til tross for tøffe dager lyktes det henne å holde fast ved musikken og skape en karriere med sangen. I dag er hun en anerkjent gospelsangerinne med et enormt publikum.

NRK1 søndag kl 22.25

Dansk dokumentar fra DR2
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf 23049364, Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)

Bilde
I kveldens danske program gir gospelsangerinnen Etta Cameron et unikt innblikk i sitt privatliv med musikk, kjærlighet, sorger og gleder.