Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. november 2007 kl 19.55 Dyrisk

Flaggermusmannen

Hilde Hummelvoll (Foto: Johanne Eikeseth)
Hilde Hummelvoll (Foto: Johanne Eikeseth)
I kveldens Dyrisk møter programleder Hilde Hummelvoll Norges svar på Batman. Jeroen van der Kooj er nemlig så opptatt av flaggermus at han fostrer dem opp under sin egen skjorte.

Førti ildere møtes på grilltreff i Våler, unghunden Oscar gjør opprør og det svelges kameler.

For fullblodshesten Icora er hestehengere det mest skremmende som finnes, men trener Ellen Ofstad snur avsky til glede på imponerende kort tid.
I tillegg får vi vite at boxerens underbitt faktisk hadde et poeng en gang. Og vi møter en hund som tror den er en ryggsekk.

Om Dyrisk
I dag finnes det over halvannen million kjæledyr i Norge. I tillegg kommer alle husdyrene. Likevel vet vi kanskje ikke så mye om disse bevingede, bepelsede og beskjellede skapningene vi har så tett innpå oss. I Dyrisk prøver vi derfor å gi deg små aha-opplevelser på kunnskapsfronten.

I serien møter du alt fra døve hunder som kan tegnspråk til lesbiske pingviner. Du møter også ivrige dyreelskere, hunde- og hestetrenere, biologer og filmskapere som alle har hver sin måte å forholde seg til dyr på.

Programmet har faste eksperter, og en av dem er veterinær Bergljot Børresen. Hun tar utgangspunkt i at de "gamle" delene av hjernen til mennesket tross alt kommer fra dyrene – og at vi dermed nødvendigvis må ha en del til felles. Har dyr evnen til medfølelse for eksempel? Og kan en hund føle sorg?

Ellers gjør vår faste instruktør Espen Gudim hverdagen enklere for deg som har hund, mens adferdsekspert Gry Løberg løser de underligste problemstillinger for fortvilede dyreeiere.

Animalsk underholdningsserie i 12 deler
Produksjon: Rubicon TV (2007)
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Line Kjærran Norling
Pressekontakt: Karoline Berg 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no