Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 28. juli 2006 kl 19.30 Mat med Niklas

Asiatisk fondue med Niklas

Niklas Ekstedt og Sara W. Arén i
Niklas Ekstedt og Sara W. Arén i "Mat med Niklas". (Foto: SVT)
Den svenske kokken Niklas Ekstedt lager en fristende og frisk fondue med grønnsaker, reker, fisk og kjøtt i gryten. Kjøkkenskriveren Sara W. Arén hjelper som vanlig til.

På menyen står også en lekker sjokoladesufflé. Niklas gir tips om hvordan man får fin smak og fin høyde på suffléen. Ellers vanker det gode, gamle klassikere i programmet denne gang, som for eksempel varme smørbrød.

Cæsarsalat og quesadilla
Kommer man hjem litt sent en kveld kan det være fint med et cæsarsalat-smørbrød. Eller en quesadilla (smørbrød basert på tortillabrød) med ost og ruccola. Å våge er å prøve! Det er også Niklas slagord.

Mer om serien
I fjor gjorde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige. "Mat med Niklas" har sending hver uke resten av sommeren.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900