Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. oktober 2002 kl 18.10 Ansikt til ansikt

Berømte ansikter

De tidligere Monty Python-kameratene John Cleese (t.v.) og Michael Palin i
De tidligere Monty Python-kameratene John Cleese (t.v.) og Michael Palin i "Ansikt til ansikt".(Foto: Brian Richie, BBC)
Kjendis-ansikter stirrer på oss overalt, fra plakater, bladomslag og tv-skjermer. De formidler sex-appeal, politikk, glamour og makt. John Cleese avslutter serien ”Ansikt til ansikt” med kjendisenes mediehistorie, gjengitt med eksempler fra gamle mynter, filmlerretet og den kulørte presse.

Som vanlig får Cleese følge av Liz Hurley. Gjester er blant andre Cleeses kollega Michael Palin fra Monty Python-tiden, dessuten David Attenborough. Sammen forsøker de å tolke hva slags budskap kjendisansiktene utstråler – og hvordan de gjør det.

Biscene og hovedscene
Sentralt i ”Ansikt til ansikt” står denne gang et eksperiment med tre unge, håpefulle skuespillere som får sine ansikter analysert. Ligger det en framtid som kjendisfjes skjult i ansiktstrekkene? En skuespiller-agent blir brakt inn for å teste ansiktenes anvendelighet. Hvilket av dem passer til biroller såpeserier? Hvilket har potensiale til å fylle de store Hollywood-rollene?

Mer om serien
I likhet med vår egen humor-professor Arthur Arntzen er den engelske skuespilleren John Cleese gjesteprofessor ved et kjent universitet (Cornell). Mimikeren med gummiansiktet har skrevet bøker om psykologi – bestselgere alle sammen – og i BBC-serien ”Ansikt til ansikt” undersøker han vårt menneskelige åsyn.

Cleese drar verden rundt for å sette sammen den definitive historien om det menneskelige ansikt. Andre medvirkende i serien er skuespillerne Liz Hurley, Candice Bergen og Pierce Brosnan, Monty Python-kollega Michael Palin og David Attenborough. Som programleder kombinerer John Cleese skarp iakttagelsesevne med analyse og humor.

Engelsk serie i fire deler fra BBC
Originaltittel: The Human Face
Programleder: John Cleese
Regi og produksjon: James Erskine, David Stewart
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57