Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. april 2013 kl 20.15 Korpsfiksert

Travle tider


Flere ukers slit skal endelig avsluttes når musikantene i Eikanger-Bjørsvik går på scenen i Norgesmesterskapet for brassband. Foran 1500 publikummere i en fullsatt Grieghall i Bergen skal de prestere, helst best i Norge.

Forventningspresset er ekstra stort på unge Torstein, som fyller plassen i korpset etter en erfaren ringrev med kjendisstatus i brassmiljøet.

For forretningskvinnen Tone-Renée er NM den travleste dagen i året! Bergen er fylt med hennes beste kunder, og de strømmer i flokker til både musikkbutikken og til messestanden i Grieghallen. Hun løper i ett hele dagen, men vet at hun må klare å få en halvtimes pause til å fokusere og hvile før hun går på scenen. I tillegg truer en senebetennelse i armen med å sette en stopper for hele spillingen.

For dem som ikke har en fullt så travel dag, er ventetiden fram mot konkurranse en prøvelse. Alt som kan gå galt gjennomgås igjen og igjen. Selv veteranene Sølvi og Tore blir nervøse. Nå gjelder det!

Om "Korpsfiksert"
I områdene nord for Bergen vrimler det av korps. Blant dem er Eikanger-Bjørsvik Musikklag, et brassband i internasjonal toppklasse. Korpset består av 30 musikkelskere som bruker all sin fritid på å spille sammen. De er grossister i NM-titler, og har også vunnet to EM. Nå er målet å vinne EM-gull igjen.

I dokumentarserien "Korpsfiksert" følger vi musikklaget gjennom en sesong, fra august og fram til brass-EM i Rotterdam. Noen av musikantene følger vi ekstra tett, både i korpssammenheng og på hjemmebane.

Norsk dokumentarserie i åtte deler
Produksjon: NRK Hordaland
Regi: Anne Marie Kvassheim
Prosjektleder: Kristin Helgeland Hauge
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900