Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. september 2011 kl 20.15 Solgt!

Solgt! tipper priser i Oslo


Presset på boligmarkedet i Oslo er stort. I Solgt! i kveld skal meglerne fra Tromsø og Elverum prøve å tippe boligpriser i hovedstaden. Vi besøker en leilighet i et ombygd fabrikklokale i sentrum, en toppleilighet på St.Hanshaugen og en drømmeleilighet nær sjøkanten.

Hvert år øker folketallet i Oslo med 12.000 til 16.000 innbyggere, og det påvirker selvsagt boligprisene. Til tross for stor byggeaktivitet blir det stadig satt nye prisrekorder. Om ti år er det spådd at sentrum kan nå en kvadratmeterpris på opp til 100.000 kroner.

- Alle har et forhold til Oslo, men det blir likevel veldig fjernt fra det området vi jobber i til vanlig, konkluderer de fire meglerne etter å ha vært på visning i første objekt. Meglerne starter nemlig i et gammelt industrilokale langs Akerselva som er bygd om til studioleiligheter.

Store variasjoner
Det blir ikke lettere når meglerne blir tatt med til en toppleilighet over to etasjer og med egen takterrasse på St.Olavsplass. Finaleobjektet er på Lysaker der meglerne skal tippe pris på en leilighet nær sjøkanten.

- Internt i hovedstaden er det store sprik i boligprisene. Hvor du bosetter deg forteller ofte noe om folk sin identitet og størrelsen på lommeboken deres. Skal en klare å tippe riktig pris må en derfor ha lokalkunnskap på gatenivå. Dette gjør at det alltid er kjekt å ta med meglere fra andre byer til Oslo for å tippe boligpriser, forteller programleder Frode Søreide.

Elverum mot Tromsø
Første lag til å tippe pris i Oslo er hentet fra Elverum og Terra Eiendomsmegling. Her stiller Line M. Strøm og Alf Johan Rustad. De møter Robin Iversen og Stian Mathiassen fra Tromsø og meglerkjeden Postbanken Eiendom.

- Vi er alltid klar for en utfordring og det er veldig spennende å prissette eiendommer, men vi er nok bedre til å treffe hjemme i våre nærområder, konkluderer de fire meglerne.

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter.

Nytt i år er at Solgt! drar til utlandet for å tippe boligpriser. I løpet av seriens 14 episoder reiser meglerne også Norge på kryss og tvers.

"Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Den norske versjonen av serien gikk på luften første gang våren 2010 og oppnådde stor suksess med over en halv million seere og en markedsandel på mellom 40 og 50 prosent.

Som i de forrige sesongene er programleder for denne serien Frode Søreide. Søreide kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet over 10 år i NRK; i Dagsrevyen, Sommeråpent, ved NRK sine distriktskontorer, FBI og som programleder for 17-mai.

Egenproduksjon ved NRK 2011
Programleder: Frode Søreide
Prosjektleder: Randi Helland
Pressekontakt: Irene Elisabeth Rossland, irene.elisabeth.rossland@nrk.no. Tlf 23 04 21 66/988 20 309
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900