Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. april 2013 kl 21.30 Riksforsamlinga

Tester avstraffingsmetoder


Are prøver å finne ut hvor ærlige, naive og kriminelle folk flest egentlig er. Han tester en ny straffemetode på Eyvind Hellstrøm. Kjendiskokken blir dømt til personlig straff, nemlig å gjøre det han liker minst: Selge kebab på et gatekjøkken.

Flere avstraffingsmetoder blir testet når komikerne Markus og Sturle gir tilfeldige mennesker bøter fra alt til å gå med solbriller i skyggen til å trille barnevogn ujevnt eller ha en irriterende gange.

Skaper kaos
Eksperimentene fortsetter når de to fjerner alle trafikkregler i et veikryss. Metoden viser seg å bli brukt i et veikryss i den svenske byen Norrköping, hvor bilistene kjører uten regler og fotgjengere kan gå hvor de vil. Hvordan vil dette fungere i den norske trafikken?

Om serien
"Riksforsamlinga" er en humoristisk dokumentarserie der Are Kalvø har bestemt seg for å gi Norge en ny og bedre grunnlov som stemmer overens med det folk mener nå, og ikke det folk mente for et par hundre år siden.

Gjennom åtte programmer reiser han rundt ut i landet og får bidrag fra det norske folk om hvilke prinsipper som skal danne den nye grunnloven.

Are forhører seg om hvor mye religionsfrihet folk vil ha og tester hvordan en konge eller dronning kan oppføre seg. Han får kjendiser til å kle seg nakne for den nye grunnloven og prøver ut en ny valgordning.

Til slutt gjenstår det å se hvordan den nye grunnloven blir akseptert av det norske folk.

Norsk underholdningsserie i åtte deler.
Produsert av ITV Studios Nordic (2012).
Med: Are Kalvø, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.