Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. mai 2002 kl 19.20 Prinsessen og Ari - på æresord

Det store bryllupsintervjuet

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sammen med intervjuer Bjørn Stuevold. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sammen med intervjuer Bjørn Stuevold. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Som eneste tv-kanal har NRK fått et omfattende, eksklusivt intervju med prinsesse Märtha Louise og Ari Behn i forbindelse med bryllupet. Intervjuer Bjørn Stuevold tilbrakte en ettermiddag i vårsola i samtale med paret på Folkemuseet på Bygdøy i Oslo.

Det fire timer lange møtet er blitt til et tre kvarters program der vi møter et tydelig forelsket og svært åpenhjertig par, forteller Bjørn Stuevold.

- Det var en spennende og artig jobb å gjøre, nettopp fordi åpenheten og oppriktigheten hos de to var så stor, sier Stuevold. Han er fra Malvik i Sør-Trøndelag og jobber til daglig med dokumentarproduksjon ved NRK Tyholt i Trondheim. Under NRKs tv-sending fra prinsessebryllupet 24. mai skal han sitte i kommentatorboksen sammen med Anne Baggethun.

Temaene i intervjuet er mange, men parets tanker om hverandre, om forholdet og om det kommende bryllupet står selvsagt sentralt. Dessuten forteller de inngående om hvordan de opplever sine roller – prinsessen gjør rede for skillet mellom sin konstitusjonelle rolle og sin virksomhet som kulturformidler, mens Ari snakker om hvordan han ser på sin framtid som forfatter når han blir prinsessens ektemann.

Møtet med kongeparet
NRK-foto: Anne Liv Ekroll
NRK-foto: Anne Liv Ekroll
Noen og hver kan bli en smule nervøse når de skal presenteres for kjærestens foreldre for første gang. Hvordan oppleves det når det er Norges konge og dronning det dreier seg om? I intervjuet forteller Ari om sitt første møte med kongeparet og om hvordan han ble mottatt.

Er det sant at Ari Behn ble kastet ut fra Theatercafeen i sin tidlige ungdom? For første gang får vi Ari Behns egen beretning om den sagnomsuste episoden.

Aktuelle temaer som blir berørt i intervjuet, er pengestriden i Trondheim rundt prinsessebryllupet og oppstyret rundt parets gaveønsker.

Om intervjueren
Bjørn Stuevold (46) er journalist og producer i fjernsynsavdelingen ved NRK Program riks i Trondheim. For tiden er han prosjektleder i dokumentarredaksjonen, men de siste ukene har han vært engasjert i prinsessebryllupet der han også skal være kommentator for NRKs tv-sendinger.

Stuevold har arbeidet i NRK i snart ti år, som reporter for Dagsrevyen fra Trondheim, redaksjonsleder og nyhetssjef ved NRK Sør-Trøndelag. Han har også vært utviklingsredaktør i Dagbladet, med ansvar for prosjekteringen av Magasinet.

Egenproduksjon fra NRK Program riks, Tyholt
Intervjuer: Bjørn Stuevold
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf. 95100299


LENKER
  • Prinsessebryllupet på nrk.no