Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 9. november 2007 kl 20.00 Berlinerpoplene

Hushjelp på Neshov

Marit Bonseth (Hildegunn Eggen) er den nye hushjelpen på Neshov (NRK-foto: Anne Liv Ekroll).
Marit Bonseth (Hildegunn Eggen) er den nye hushjelpen på Neshov (NRK-foto: Anne Liv Ekroll).
Margido har skaffet Tor og Tormod hushjelp. Marit Bonseth kommer nå til Neshov, og de to mennene er slett ikke komfortable med å ha en fremmed i huset.

Marit, spilt av Hildegunn Eggen, viser seg snart å være et arbeidsjern som fort setter seg i respekt. Etter hvert får Tor et godt øye til henne, men andre hendelser fører til at han går inn i en tung tid.

Enken Selma drar til Margido for å få en forklaring på hvorfor han ikke lenger vil snakke med henne. Men Margido har funnet tilbake til gudstroen og har satt sine "syndige" behov til side.

Torunn er stormforelsket i Christer, men snart oppdager hun at han ikke er helt den hun trodde. Også Erlends samboerforhold blir satt på prøve når Krumme blir utsatt for en bilulykke som setter livet hans i et nytt perspektiv.

Om serien
NRK Dramas suksesserie i seks deler er basert på Anne B. Ragdes romaner "Berlinerpoplene" og "Eremittkrepsene", Norges mest leste romaner de senere årene.

"Berlinerpoplene" er en levende fortelling om den hverdagslige og likevel høyst usedvanlige familien Neshov. De tre Neshov-brødrene samles for første gang på mange år ved morens dødsleie. Eldstebroren Tor (Nils Sletta) driver slektsgården på Byneset utenfor Trondheim. Margido (Bjørn Sundquist) eier et lite begravelsesbyrå i Trondheim, mens yngstebroren Erlend (Jon Øigarden) jobber som vindusdekoratør i København. Faren Tormod Neshov (Espen Skjønberg) er en taus og tiltaksløs person på gården. Torunn (Andrine Sæther) er Tors ukjente datter som møter familien for første gang når farmoren blir syk. Møtet mellom disse fem blir skjebnesvangert for dem alle.


Dramaserie i 6 episoder
Basert på Anne B. Ragdes bøker "Berlinerepoplene" og "Eremittkrepsene"
Produksjon: NRK Drama
Regi: Anders T. Andersen (episode 1-3) og Sirin Eide (ep. 4-6)
Produsent: Bitte Monn-Iversen
Med Nils Sletta, Espen Skjønberg, Bjørn Sundquist, Jon Øigarden, Andrine Sæther, Grethe Nordrå. Morten Krumme m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Blir sendt i reprise fredag på NRK3 og lørdag på NRK1. Sendes også i Nett-tv.


LENKER
  • www.nrk.no/berlinerpoplene