Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 18. september 2007 kl 20.00 Portalen

Sjømonster

Professor Cutter (Douglas Henshall) opplever en invasjon av forhistoriske skapninger på nært hold. (Foto: Impossible Pictures)
Professor Cutter (Douglas Henshall) opplever en invasjon av forhistoriske skapninger på nært hold. (Foto: Impossible Pictures)
En forhistorisk sjømonster angriper to livvakter i en kommunal svømmehall, mens en mor gjør en fryktelig oppdagelse i det kjelleren hennes plutselig oversvømmes.

Cutter prøver desperat å få Lester til å innse alvoret i situasjonen, men han tenker visst at problemet med portalene vil forsvinne av seg selv. Problemene forsvinner overhodet ikke i det et kjempemonster dukker opp i den lokale svømmehallen. Den mannlige livredderen blir monsterets første måltid og krisen er komplett. Mens den kvinnelige livredderen får skylden for drapet skjønner professor Cutter at han har med en forhistorisk massemorder å gjøre.

Parallelt blir kjelleren til en kvinne oversvømt. I det hun sender rørleggeren ned for å se hva som er årsaken til de store lekkasjen aner hun lite om hva som ligger i vannet, klar til å angripe.

Flere overraskelser dukker opp. Cutters kone Helen viser seg nemlig å være i live, men vil hun tilbake til nåtiden?

Om serien
"Portalen" er en science fiction dramaserie som utspiller seg i nåtidens England, der forhistoriske dyr dukker opp på mystisk vis. De må ha ankommet ved å passere en slags tidsportaler som må befinne seg langt ute på landsbygda et sted. Professor i evolusjonsbiologi, Nick Cutter, leder et forskningsteam, basert i London, som i utgangspunktet prøver å forklare evolusjonære sprang i historien. Nå engasjerer han seg i mysteriet om forhistoriske dyr i nåtiden.

Ikke bare profesjonell nysgjerrighet motiverer Cutter til å utforske saken. Forsvinningen til hans kone Helen, åtte år tidligere, er fortsatt uoppklart, og Cutter har aldri forsonet seg med at hun er død.

Serien har vært svært populær i Storbritannia, og mange briter venter spent på fortsettelsen som kommer i 2008.


Britisk science-fiction eventyrserie (2007)
Produksjon: Impossible Pictures for Independent Television
Originaltittel: Primeval
Med: Douglas Henshall (Nick Cutter), Lucy Brown (Claudia Brown), James Murray (Stephen Hart), Hannah Spearritt (Abby Maitland), Andrew Lee Potts (Connor Temple)
Pressekontakt: Karoline Berg, ,23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no