Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. august 2010 kl 20.20 Luftambulansen

Kollisjonen


Teamet på The Great North Air Ambulance blir ekstremt presset når de må forholde seg til den mest vanlige av alle ulykker i regionen - kollisjonen. Skadene som oppstår på personer ved kollisjon i høy fart, er de alvorligste de må takle.

Dr. Matt Cheeseman må operere på ulykkesstedet der en buss og en motorsyklist har kollidert. Det er ingen tid å miste, pasienten kan ikke fraktes før operasjon.

I mens klatrer fem unge fyrer ut av et vrak på hovedveien A66. De er i ørske og forstår ikke at de kunne overleve kollisjonen. Men en av dem har pådradd seg en alvorlig nakkeskade og blir tatt hånd om av ambulansemannen Andy Dalton.

Om serien
I en serie på åtte program blir vi med luftambulansen i Nord-England på tøffe oppdrag. Det skjer i de vakre, men ulendte Penninesfjellene og i Lake District.

The Great North Air Ambulance kalles gjerne for "englene fra nord", og blir tilkalt når det verste har skjedd. Skadene kan variere sterkt; fra bilulykker, fjellredning og hjerteinfarkt til personer som er stukket med kniv.

Teamet må gjøre seg klar til utrykning på bare fire minutter. Området de dekker er enormt. Mannskapet rykker ut syv dager i uken og 365 dager i året uansett vær, mørke eller ulendt terreng. De må rekke fram til pasientene i tide.

Dramatikken er til å ta og føle på, enten det gjelder å redde liv, eller å skaffe penger til driften av redningshelikoptrene.


Britisk dokumentarserie fra 2008
Produksjon: BBC / Purple Films.
Orginal tittel: Air Medics
Kveldens episode: Crash
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900