Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. april 2007 kl 22.40 Oslo Strykekvartett faller oppover

Strykekvartett med populærmusikk

Oslo Strykekvartett faller oppover: Oslo Strykekvartett spiller populær musikk i nye arrangementer. (Foto: I. Sonstad)
Oslo Strykekvartett faller oppover: Oslo Strykekvartett spiller populær musikk i nye arrangementer. (Foto: I. Sonstad)
Oslo Strykekvartetts holder konsert i studentkjelleren på Chateau Neuf i Oslo. Vi får høre kjente låter som man normalt sett ikke forventer seg fra en strykekvartett. De leker seg med både Abba og Pink Panter-musikk, Nitime-melodien og Quincy Jones.

Konserten er tatt opp i oktober 2006 med en svært engasjert lytterskare til stede i kjelleren på Chateau Neuf.

Kvartetten er kanskje mest kjent for sitt klassiske repertoar, men det hender de gjør helt andre ting. Her spilles kjente og kjære sanger i gnistrende arrangement og med humoristisk glimt i øyet. Repertoaret er fra albumet "Faller oppover" fra 2004.

Siden starten i 1991 har Oslo Strykekvartett oppnådd status som en av Nordens fineste strykekvartetter. Kvartetten har gitt konserter over hele Europa, inkludert i ærverdige Wigmore Hall i London. I 1998 deltok de i tidenes største mønstring av kvartettensembler, Dortmund Streichquartett-festival, og mottok stående ovasjoner for sitt Grieg-spill. Kvartetten er også en hyppig deltaker på norske musikkfestivaler, herunder Festspillene i Bergen og kammermusikkfestivalene i Stavanger, Risør, og Trondheim.

Deres mangeårige konsertserie i Universitetets Aula i Oslo har fått svært god respons og deres tidligere innspillinger på Naxos har fått meget gode omtaler i fagtidsskrifter.

Oslo strykekvartett består av: Geir Inge Lotsberg, 1. fiolin, Per Kristian Skalstad, 2. fiolin, Are Sandbakken, bratsj og Øystein Sonstad, cello.


Egenprodusert musikkprogram fra NRK Kultur (2006)
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 002 11
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no