Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. april 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)


NRK1 tirsdag 20. mars kl 23.15
En vakker dag... (16)

Den ulydige presten

Den svarte presten Henry fortsetter å protestere mot raseskillet på byens spisesteder. Dette er sivil ulydighet mot loven, og Forrest Bedford har ikke noe annet valg enn å la ham arrestere nok en gang.
Men protestene skaper avisoverskrifter over hele landet, og journalister strømmer til byen for å lage reportasjer om den oppviglerske presten.
Borgerrettsadvokaten Scott Welles ankommer også for å forsvare pastor Henry under den kommende rettssaken. Welles sikrer seg dessuten juridisk bistand fra Forrests elskerinne, forsvarsadvokaten Christina. Dette forsterker problemene i det allerede utsatte forholdet mellom Forrest og Christina.

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Forholdet mellom Forrest (Tom Waterston) og Christina (Kathryn Harrold) blir satt på nye prøver.

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51