Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 20. desember 2000 kl 20.55 Jaget

Jaget (t)


NRK2 onsdag 20. desember kl 20.55
Jaget

Harrison Ford på rømmen

Harrison Ford spiller hovedrollen som drapsmistenkt på rømmen i kveldens forrykende thriller fra 1993. Filmen var nominert til sju Oscar-priser, og Tommy Lee Jones vant prisen for sin birolle som tøff politimann.

Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) lever trygt og godt på livets absolutte solside inntil han blir uskyldig dømt for drapet på sin kone. Han greier imidlertid å rømme, og med politiet i hælene kjemper han for å finne den virkelige morderen.

For politiagenten Sam Gerard (Tommy Lee Jones) blir det nærmest en besettelse å fange den \"farlige\" dr. Kimble, og dermed blir vi vitne til en nådeløs, blodig og nerveslitende menneskejakt.

Handlingen i denne intense spenningsfilmen er basert på en populær tv-serie, \"The Fugitive\", som amerikansk tv laget på slutten av 60- tallet. Serien gikk etter hvert også på norsk fjernsyn.

Andrew Davies\' film fikk meget god mottakelse også av norske anmeldere. \"En forrykende thriller som nagler deg til stolkanten fra første til siste bilde\", skrev VG, mens Dagbladet omtalte filmen som \"ressurssterk underholdning\".

NRK2 onsdag kl 20.55
Sist sendt NRK1 18.12.99

Amerikansk thriller fra 1993
Originaltittel: The Fugitive
Regi: Andrew Davies
I rollene: Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward og Julianne Moore
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23047853 (anna-marie.normann@nrk1.no)

Bilder
1-2. Dr. Kimble (Harrison Ford) blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

3. Tommy Lee Jones i sin Oscar-rolle som den nådeløse politimannen Gerard.