Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 30. november 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 30. november kl 20.05
Alternativ medisin (13:20)

Magneter mot smerter

Bruk av magneter var i gamle dager
en gjengs og litt okkult form for behandling. Nå har nyere typer magneter blitt gjenstand for forskernes oppmerksomhet. Forsøk har vist at magneter blant annet kan brukes i forbindelse med smertebehandling.
Et forsøk i Houston i Texas, USA der poliopasienter fikk påsatt magneter i 45 minutter, viste at de virket smertelindrende. På Rigshospitalet i København er man i ferd med å gjennomføre et lignende forsøk, som vi får høre mer om i kveldens \"Alternativ medisin\".
I programmet avlegges også et besøk hos en kinesiolog. Kinesiologi handler om å avbalansere energistrømmer i kroppens meridianbaner. Legemet er avhengig av at denne energien flyter fritt for å kunne fungere optimalt. Sitter det blokkeringer i systemet, finner kinesiologen dem ved hjelp av en muskeltest.

Menns helse
Det står ikke spesielt godt til med danske menns helse. Redaksjonen har derfor sendt tre velfødde menn med for høyt blodtrykk og kolesterolinnhold på kur på Skodsborg Kurcenter i sju uker. I programmet blir det rapporter om hvordan det går.

Råd for fordøyelse
Den danske biopat og urteterapeut Henrik Dilling gir gode råd om hvordan man på naturlig måte kan få bukt med en rekke problemer. Denne gangen er det råd for fordøyelse.
I programmet møter vi også den amerikanske hjertespesialisten Dean Ornish. Hans arbeid med overvektige amerikanere har resultert i flere bøker om dietter. Det er snakk om fettfattige dietter der det ikke handler om hvor mye man spiser, men om hva man spiser. Ifølge Dean Ornish er det fullt mulig å gå ned i vekt uten å gå på sultekur.
Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41