Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. desember 2013 kl 18.20 Jul i Svingen

Stor dag for Nure


Linus, Atif og Nure blir med de voksne på hytta til Tor. Her finner de en gammel skatt som viser seg å inneholde en helt spesiell gjenstand av stor verdi for Nure.

Marvin, Tor og Biggen har bestemt seg for å reise på guttetur til Tors hytte. De skal skifte vindu på hytta og vil ikke ha med seg barna. Men da Linus, Nure og Atif sier de kan hjelpe dem med å få med seg det store vinduet, får de bli med likevel.

Ved hytta finner barna en kiste som de voksne gjemte da de selv var små gutter. Det viser seg at Marvin, Tor, Biggen og Charles, faren til Nure, for mange, mange år siden inngikk en pakt om evig vennskap. I kisten la de hver sin gjenstand som bevis på det. Charles sin er medaljen han vant som kretsmester i bryting, og de voksne bestemmer seg for at den skal Nure få til odel og eie.

Om serien:
Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Pressekontakt: Hilde Ljøen, 95 70 11 47, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00


LENKER
  • Barna i Jul i Svingen