Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. januar 2005 kl 23.10 Inspektør Morse

Uærlig spill

Inspektør Morse har store kunnskaper om øl, men det er ikke dem han får bruk for når han må etterforske et mord på et ølbryggeri. Hele familien Radford, som har drevet bryggeriet i generasjoner, setter seg opp mot Morse og etterforskningen.

Det gammeldagse Radford Bryggeriet blir nødt til å la et stort internasjonalt selskap ta over driften når direktøren blir funnet myrdet. Men Morse er overbevist om at også familiemedlemmene skjuler noe.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær. Han har et øye for detaljer, og har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn noen få ganger. De to utfyller hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose etterforskeren opp i skyene.

Basert på bøker
Karakterene er skapt av forfatter Colin Dexter, som har gitt ut mange bøker om inspektør Morse. Manusforfattere for fjernsynsserien er blant andre Anthony Minghella – som også har laget filmene "Den engelske pasienten" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Flere kjente regissører har også jobbet med serien, som Danny Boyle ("Trainspotting").

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Inspector Morse: The Secret of Bay 5B
Regi: Peter Hammond
I rollene: John Thaw og Kevin Whatley
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53/90 77 57 58