Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Her er mannskapet


Renate Løkkesveen (23) fra Verdal
Renate er et friskt pust fra Trøndelag, med en smittende latter og hissig temperament. Hun er sesongarbeider og jobber som servitør og på lugar om bord på MS "Midnatsol". Renate ble glad da det skulle lages en dokumentarserie, for det betyr at den gærne jentegjengen hennes i Verdal får se hvordan hun har det når hun er ute på jobb. Jentene er godt sammensveiset og finner på mye moro sammen. Om bord har Renate mye kontakt med Roshild, som lærte henne opp da de begge jobbet på en av de andre hurtigrutene. Renate er singel og har eget vertikaldelt hus som hun kjøpte som 21-åring. Hun føler at fremtidsplanene er ganske åpne for tiden, og mulighetene er mange når det gjelder videre utdannelse.

Roshild Nicolaisen (45) fra Tromsø
Roshild har vært om bord i MS "Midnatsol" siden skipet ble levert fra verftet i 2003. Hun er en varm og ekte person som står for det hun sier og setter ærlighet svært høyt. Roshild har opplevd mye vanskelig og leit, men har klart å lage et trygt og godt liv for seg og sine tre sønner. På fritiden dyrker hun fotballinteressen og er en svoren TIL-fan. En av hennes største drømmer er å kjøre Route 66 i USA på motorsykkel. Roshild kommer godt overens med alle hun møter, men føler kanskje en spesiell nærhet til Renate.

Unni Myklevoll (50) fra Trondheim (Alta)
Reiseleder Unni er en morsom dame som interesserer seg for mangt mellom himmel og jord – deriblant sjamanisme. Hun sover på magnetmadrass, mediterer hver dag og er et oppkomme av nye ideer. Unni sier selv at hun er ekstremt utålmodig og forventer at alle skal tenke og handle like fort som hun selv. Hun er primus motor for sosiale arrangementer om bord og viser en entusiasme som lett smitter over på andre. Hun er en dyktig reiseleder som har et godt lag med passasjerene på MS "Midnatsol". Unni flyttet nylig til Trondheim og har en datter på 18 år som er kunstner.

Ronny Gjøse (32) fra Stavanger.
Hotellsjefen Ronny er utdannet diplomkokk ved Gastronomisk institutt og ble headhuntet til Hurtigruten som 25-åring. Da var han tidenes yngste hotellsjef i rederiet. Ronny har fokus på detaljene og ønsker at besetningen skal begeistre passasjerene. Han kan virke litt streng og morsk med det samme, men har et glimt i øyet og god humor. Ronny er skilt og har to barn, men har funnet kjærligheten igjen med ei jente som jobber om bord på MS "Midnatsol".

Benny Pedersen (53) fra Bergen
Benny deler stillingen som hotellsjef med Ronny. De har ansvaret for hvert sitt skift. Benny er opprinnelig fra Danmark, men har bodd i Norge i 23 år. Han føler seg privilegert over å jobbe i så vakre omgivelser og ønsker å gi passasjerene valuta for pengene. I likhet med så mange av mannskapet er han veldig stolt av Hurtigruten og av MS "Midnatsol". Benny bor i Bergen, er gift og har to barn.


Jan Tveråbakk (50) fra Trondheim
Jan har også jobbet på MS "Midnatsol" siden skipet var nytt, og har en lang karriere bak seg som servitør på hotell Britannia i Trondheim. Derfor kjenner han alt som kan krype og gå av folk i hjembyen. Han har to døtre og en sønn, og de syns ofte det er slitsomt å gå på bytur med far fordi han til stadighet skal stoppe og prate med folk de møter. Jan er en svoren RBK-tilhenger og har drevet med fotball og idrett hele sitt liv. Nå begrenser det seg helst til å dømme fotball- og håndballkamper. Han har god kontakt med alle om bord, men har gjerne tatt seg litt ekstra av Renate. Jans yngste datter, Kine, jobber dessuten som lærling i resepsjonen.


Trond Jæger (54) fra Harstad
Hvis det er noe som går i stykker om bord på MS "Midnatsol", er det Trond som blir tilkalt. Han er reparatør og altmuligmann, og ganske uunnværlig. Trond er også litt av en Petter Smart. På fritiden tenker han ut lure oppfinnelser som han håper han skal få solgt eller satt i produksjon. Deriblant en redningsmatte som vi får se i programserien. Trond har fire barn. To voksne sønner og en datter på 11 år og en liten gutt på 5. Trond sier selv at han ikke har tid til å sette seg ned og bli gammel når han har smårollinger i huset.

Tormod Sandaker (52) fra Arnøya
Lune, koselige Tormod er maskinist. Han elsker oljelukt og lever og ånder for alt som brummer og går av maskiner og teknikk. Derfor er han egentlig lykkeligst når han får jobbe om bord i de gamle hurtigruteskipene. På MS "Midnatsol" er nesten alt automatisert og styres av data. Tormod er utdannet jordbruksmekaniker fordi moren nektet ham å bli sjømann. Som voksen tok han mer utdannelse og ble maskinsjef. Nå drømmer Tormod om at hele familien skal kjøpe et småbruk og drive det sammen. Tormod har vært gift i 30 år, har tre barn og to barnebarn (et ble født i løpet av innspillingen av serien). Sønnen til Tormod avla nylig maskinsjefeksamen og jobber nå på MS "Midnatsol".

Kaptein Herodd Widding (55) fra Harstad, bosatt i Bergen
Kapteinen er en myndig mann som nyter respekt fra mannskapet. Likevel har han et lurt glimt i øyet og er ofte med på en spøk eller spiller andre et puss.
Kaptein Widding dro på sjøen som 15-åring og ble rederiets yngste kaptein som 33-åring. På sjøen møtte han også kjærligheten – kona var en av passasjerene, og 20 år senere er de fortsatt gift. Widding har fem barn – tre fra sitt første ekteskap og to fra det nåværende. Han brenner for Hurtigruten og for mannskapet sitt. Når kapteinen ikke står bak roret, liker han seg hjemme sammen med familien. Familien Widding liker også å reise, og de drar av gårde sammen så ofte de kan.

Kaptein Arild Hårvik (54) fra Harstad
MS "Midnatsol"s andre kaptein er en traust og trivelig kar fra Harstad som er gift og har tre barn. Hårvik elsker havet og kunne ikke komme seg fort nok til sjøs som ung. Han stod ved roret under det dramatiske nesten-forliset ved Stadt i 2004. Da stod det om livet for veldig mange mennesker, og kaptein Hårvik har fått mye av æren for at det gikk så bra. I likhet med kaptein Widding brenner virkelig Hårvik for Hurtigruten og jobber for å få opp passasjerantallet om bord og få opp inntjeningen. Det blir en stor utfordring i løpet av programserien.

Else Kristine Tjessem (35) fra Sandnes
Else Kristine er ei blid og hyggelig jente som alle kommer godt overens med om bord. Når vi møter henne første gang, jobber hun i resepsjonen på MS "Midnatsol", men får etter hvert tilbud om en ny stilling. Det er derfor først litt uti serien vi blir bedre kjent med henne. Else Kristine elsker å reise når hun har fri, og å besøke familie og venner. Ellers er hun glad i å lage mat og å danse, men sier hun mangler dansepartner.

Bente Franzen (35) fra Tromsø
Bente jobber som purserassistent når serien begynner og har regnskapsansvaret for velferden om bord. Dette fører til en del heftige diskusjoner, og Bente har sine meningers mot. Vi ser ikke så veldig mye til henne i begynnelsen av serien, men hun blir mer sentral litt senere. På fritiden liker Bente å trene, reise og treffe venner. Hun er singel og bosatt i Tromsø.