Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. september 2009 kl 22.30 Bokprogrammet: "du veit åssen det er ..." - et møte med Per Petterson

På danskebåten med Per Petterson

Forfatter Per Petterson  (Foto: NRK)
Forfatter Per Petterson (Foto: NRK)
Per Petterson har i løpet av få år blitt en av våre mest prisbelønte, kritikerroste og leste forfattere. Han slo for alvor igjennom både nasjonalt og internasjonalt med "Ut å stjæle hester". I slutten av oktober tar han i mot Nordisk Råds litteraturpris for sin siste roman "Jeg forbanner tidens elv" i Stockholm.

Det er noen steder og landskap som går igjen i bøkene til Per Petterson; oppvekstmiljøet på Veitvet i Groruddalen, et navnløst skogsområde i grensetraktene mot Sverige og en by og et sommerhus på Jylland i Danmark. Bokprogrammet ønsket seg det siste og fikk være med til forfatterens sommerhus like utenfor Fredrikshavn.

Programleder Hans Olav Brenner og Per Petterson står sammen på dekk mens danskebåten siger inn mot hans mors fødeland, mot steder der forfatteren har tråkket rundt som smågutt. Mye har forandret seg. Bestemorens melkebutikk har blitt pizzarestaurant, båndsagen i verkstedet til bestefaren er borte forlengst, men det trengs ikke mer enn en liten flik av et minne for at Per Petterson kan begynne å skrive en roman.


Egenproduksjon
Programleder: Hans Olav Brenner,
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900